Unox lanceert vegetarische rookworst

unox-vega

Unox introduceert vandaag een vegetarische variant van zijn rookworst. Het bedrijf zegt daarmee de groeiende groep Nederlanders aan te willen spreken die niet meer iedere dag vlees eet.

De cijfers liegen er niet om: meer dan de helft van de Nederlanders eet volgens het Voedingscentrum drie of meer dagen per week geen vlees, en volgens onderzoeksbureau Nielsen groeit de markt voor vegetarische vleesvervangers met 24%. Dat Unox hierop zou inspringen met een vegetarische rookworst was een kwestie van tijd. Flink wat tijd, zo geeft het bedrijf ook toe, want het kostte jaren om tot een goed recept te komen. De vegetarische worst is gemaakt met onder meer eiwitten uit erwten en kippeneieren.

In 2016 kwam Unox al met vegetarische gehaktballen, die bijvoorbeeld in soepen van het merk zijn verwerkt. Unox werkt ook nog aan andere vegetarische producten, zoals knakworst, leverpastei en stoofpotjes.

Lees ook
Onderzoekers WUR bootsen dierlijk vet na met 3D-geprinte proteïnepasta

Onderzoekers WUR bootsen dierlijk vet na met 3D-geprinte proteïnepasta

Onderzoekers van Wageningen University & Research kunnen met een 3D-geprinte pasta de structuur van reuzel nabootsen. De pasta bestaat uit plantaardige olie en erwtenproteïne. Als volgende stap willen de onderzoekers de smaak perfectioneren, om deze geschikt te maken als basis voor vleesvervangers.

Unox brengt chipolataworstjes met groente op de markt

Unox brengt chipolataworstjes met groente op de markt

Unox brengt chipolataworstjes gemaakt met vlees én groente op de markt. De worstjes komen in de koeling van de supermarkt te liggen. De introductie is onderdeel van de ambitie van Unox om het assortiment toekomstbestendiger te maken met minder dierlijk vlees en meer groente.

Bouwkunde-faculteit TUD gaat vegetarisch

Bouwkunde-faculteit TUD gaat vegetarisch

Als eerste faculteit aan de TU Delft stapt Bouwkunde over op een volledig vegetarisch assortiment in de kantine: vanaf 3 mei is hier geen vlees meer te verkrijgen.