Van Melik Food Groep neemt Bleijlevens Vleeswaren over

Overname Bleijlevens vleeswaren

Van Melik Food Groep neemt het familiebedrijf Bleijlevens Vleeswaren uit Simpelveld over. De directies van beide bedrijven brachten het nieuws op 7 juli naar buiten na de ondertekening van de koopakte.

Bleijlevens Vleeswaren

Bleijlevens Vleeswaren is al ruim een eeuw actief in de vleeswereld. Sinds de jaren ’70 is het bedrijf gericht op het produceren van ambachtelijke vleeswaren bestemd voor het slagerskanaal en de retail. Eigenaar Alex Bleijlevens gaat met pensioen, zijn dochter Jolijn Canisius-Bleijleven gaat deel uitmaken van het managementteam van VanMelik Food Groep. In een reactie geven Alex Bleijlevens en zijn dochter Jolijn aan blij te zijn met het resultaat van deze overdracht.

Het bedrijf zal met terugwerkende kracht per 1 januari 2018 onderdeel uit gaan maken van de Van Melik Food Groep. Het merk Bleijlevens en met de bijbehorende specialiteiten blijft voortbestaan. Ook de medewerkers van Bleijlevens Vleeswaren blijven allen werkzaam bij het bedrijf.

Marcel Maas, commercieel directeur bij Van Melik Food Groep, noemt de overname “een mooie stap richting de toekomst”. Met de overname bundelen twee van oorsprong familiebedrijven hun krachten op gebied van productie, productontwikkeling en marktbenadering. “Beide bedrijven staan voor vakmanschap en trots en benaderen de markt op een verantwoordelijke en creatieve wijze.”

Van Melik Food Groep

Van Melik Food Groep bestaat onder andere uit de winkelformules Slagerij Van Melik en Bufkes, en Van Melik Meester in Vleeswaren, Salades en Maaltijden. Van Melik, Meester in Vleeswaren, Salades en Maaltijden is sinds 1989 leverancier van ambachtelijke en kwalitatieve vleeswaren, salades en maaltijden. Hier produceren de medewerkers op ambachtelijke wijze en in een moderne IFS-gecertificeerde productieomgeving diverse producten voor de Van Melik slagerijen, Bufkes afnemers en retail- en groothandelskanalen.

Meer over
Lees ook
Tips Belastingdienst voor btw-verhoging

Tips Belastingdienst voor btw-verhoging

Na de Tweede kamer, is ook de Eerste Kamer akkoord met de btw-verhoging. Op 18 december stemden de Kamerleden met het voorstel in. Dit betekent dat het lage btw-tarief vanaf 1 januari van 6 procent naar 9 procent gaat. Deze tariefverhoging heeft gevolgen voor onder andere de administratie, de prijzen van goederen en diensten en...

Ambachtelijke bakker maakt brood nog steeds te zout

Ambachtelijke bakker maakt brood nog steeds te zout

Uit een meting van het Nederlands Bakkerij Centrum blijkt dat brood van de ambachtelijke bakker een stuk zouter is dan brood uit industriële bakkerijen. Gemiddeld zit het brood van ambachtelijke bakkers zelfs nog boven de wettelijke norm van maximaal 1,8 procent NaCl op de droge stof. Dat meldt het NVB. De meting werd uitgevoerd op 502 verschillende...

1 op de 13 ondernemers te laat met btw-aangifte

1 op de 13 ondernemers te laat met btw-aangifte

Ongeveer 140.000 ondernemingen misten afgelopen kwartaal de deadline van 1 november om hun btw-aangifte en/of -betaling te doen. Zij ontvangen een dezer dagen een naheffingsaanslag, vaak met boete. In ruim 80 procent van de gevallen was de betaling niet op tijd of correct. Dat meld de Belastingdienst in een persbericht van 3 december. Veel ondernemers,...