Van Rooi Group heeft de vestiging van Proviande in Scherpenzeel gesloten. De activiteiten zijn verhuisd naar Helmond. In Scherpenzeel werden regionale specialiteiten en biologisch vlees voorverpakt.
Door deze activiteiten bij Van Rooi Meat in Helmond onder te brengen, verwacht Van Rooi logistieke voordelen te behalen. Dat meldt AgriHolland.
In Helmond is in het afgelopen jaar fors geïnvesteerd, om er alle stappen van vleesverwerking, dus ook het voorverpakken, te kunnen uitvoeren.
Proviande is in 2008 ontstaan uit een fusie tussen Noordvlees uit Gieten en Poel & Kamps uit Leek. Het bedrijf ging in 2010 failliet, mede door de supermarktoorlog, en werd toen overgenomen door Van Rooi.
Lees ook:
- Eerste paal uitbreiding Van Rooi Meat (13 augustus 2013)
- Van Rooi Meat neemt Deen-Hobu over (2 februari 2011)
- ProViande failliet en overgenomen (22 juni 2010)