Verkoop Group of Butchers mislukt

Investeringsmaatschappij Nordian is er niet is geslaagd om een koper te vinden voor zijn vleeswarenproducent Group of Butchers. Het verkoopproces is recent gestaakt, laat Nordian weten na vragen van het FD, schrijft de krant.

Nordian, de voormalige private-equitytak van Rabobank, wil volgens het FD niet ingaan op de oorzaken van het afketsen. Er zouden onderhandelingen zijn gevoerd met Equistone, de private-equitytak van Barclays Bank.

Verse vleeswaren

Het Nederlands-Belgische Group of Butchers, voorheen DGS Group (Dutch Grilled Specialties), produceert en levert vooral verse vleeswaren. Het gaat om producten als gehaktballen, hammen en verschillende soorten worsten, voor de retail, zoals Albert Heijn en Jumbo. Er werken zo'n 400 mensen.

Nordian heeft Group of Butchers in 2012 verworven. De omzet van het vleeswarenbedrijf bedroeg toen 40 miljoen euro. Nu ligt de omzet op ruim 100 miljoen euro.

Eigen overname

Nordian zegt dat Group of Butchers inmiddels zelf werkt aan een overname van een kleinere concurrent. Het bedrijf hoopt hier over een paar weken meer over te kunnen zeggen.

Lees ook:

 
Lees ook
Omzetstijging Ter Beke

Omzetstijging Ter Beke

Ter Beke sloot de eerste helft van 2022 af met een hogere omzet en lagere bedrijfswinst. In totaal kwam de omzet van de Belgische vleeswaren en diepvriesmaaltijdenproducent uit op 373 miljoen euro. Dat meldt Ter Beke in een persbericht op de website.

ACM wil meer onderzoek naar overname Stegeman door Ter Beke

ACM wil meer onderzoek naar overname Stegeman door Ter Beke

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) wil meer onderzoek naar de overname van CFG Benelux (Stegeman) door Ter Beke. Dit onderzoek moet zich richten op de markten voor vleeswaren en het snijden en verpakken daarvan.

Van de Ven vers, vlees en waren neemt Jo Mertens B.V. over

Van de Ven vers, vlees en waren neemt Jo Mertens B.V. over

Van de Ven vers, vlees en waren neemt alle activiteiten van Jo Mertens B.V., een groothandel in Roermond voor vlees en vleeswaren, wild en gevogelte, over. Van de Ven verzorgt met ingang van 2 mei 2022 de leveringen aan de klanten van Jo Mertens. Dat laat het bedrijf weten met een persbericht.