Verstegen introduceert Guilt Free zero added sugar sauzen

EVMI_VErstegen

Verstegen Spices & Sauces introduceert Guilt Free zero added sugar sauzen. In deze sauzen zitten geen suikers of zoetstoffen. Er zijn vier varianten: Piri piri, Salsa tex-mex, Curry ketchup en Tomato ketchup.

Guilt Free zero added sugar sauzen

Guilt Free sauzen zijn gemaakt van kruiden en specerijen en bevatten alleen van nature aanwezige suikers. Er worden geen suikervervangers of zoetstoffen zoals aspartaam of stevia gebruikt. Ook  bevatten de sauzen geen declarabele allergenen. De sauzen zijn verkrijgbaar in flessen en in sticks.

Suikerreductie

Veel levensmiddelenproducten zijn bezig met suikerreductie. De European Food Safety Authority (EFSA) gaat in 2020 een grenswaarde geven voor de dagelijkse inname van toegevoegde suikers in voedingsmiddelen. Deze moet lidstaten zoals Nederland helpen de suikerconsumptie te verminderen en dieetrichtlijnen te verbeteren. Met de Guilt Free zero added sugar sauzen speelt Verstegen in op de trend van minder suiker.

Ambassadeur Inge de Bruijn

Dat een bewuste lifestyle niet ten koste hoeft te gaan van lekker eten is een boodschap die viervoudig Olympisch kampioene Inge de Bruijn maar wat graag onderschrijft. Onder het credo ‘Win het op smaak, niet op suiker’ maakt zij zich sterk voor Verstegen’s Guilt Free zero added sugar sauzen. “Vanaf nu kun je op basis van een geweldige smaak kiezen voor een verantwoord alternatief.”

Verstegen Spices & Sauces

Het familiebedrijf Verstegen Spices & Sauces levert kruiden, specerijen en sauzen voor consumenten en professionals. Het bedrijf komt regelmatig met nieuwe creatieve en innovatieve creaties voor de foodbranche. Zo presenteerde Verstegen tijdens VIP 2018 de 'bewuste barbecue'. In April 2018 stond het bedrijf in de top vijf van de Familiebedrijven Award.

Lees ook
Op zoek naar de perfecte sojasaus

Op zoek naar de perfecte sojasaus

Bij Tomasu draait alles om smaak. Oprichter Thomas Uljee reisde de wereld rond in een zoektocht naar de ultieme smaakbeleving. Nu komt de wereld naar hem toe. Internationale topkoks en gelauwerde collega-brouwers; allemaal willen ze zien wat het geheim is van de ‘keizerlijke sojasaus’ uit Rotterdam-Zuid.  Het begon een jaar of twaalf...

Suikerbelasting wereldwijd: een blik op de effecten

Suikerbelasting wereldwijd: een blik op de effecten

In Nederland is een belasting op suikerhoudende voedingsmiddelen al lang van de baan, maar op andere plekken in de wereld is de discussie rondom suikeraccijnzen nog volop aan de gang. Inmiddels heeft een flink aantal landen zo’n suikerbelasting ingevoerd en is er al enige data beschikbaar over de effectiviteit ervan. In 2015 en 2016 haalde het...

Studenten krijgen prijs voor onderzoek naar Indiase voedselbossen

Studenten krijgen prijs voor onderzoek naar Indiase voedselbossen

Op 4 februari vond de twaalfde editie van HAS Food Experience plaats. 4e-jaars studenten van de school presenteerden hun projecten in het thema ‘Today’s Food Challenges’. Enkele van die projecten werd extra in het zonnetje gezet met een prijs, waaronder een project voor Verstegen Spices & Sauces waarbij de haalbaarheid van chilipeperteelt...