Verstegen introduceert Guilt Free zero added sugar sauzen

EVMI_VErstegen

Verstegen Spices & Sauces introduceert Guilt Free zero added sugar sauzen. In deze sauzen zitten geen suikers of zoetstoffen. Er zijn vier varianten: Piri piri, Salsa tex-mex, Curry ketchup en Tomato ketchup.

Guilt Free zero added sugar sauzen

Guilt Free sauzen zijn gemaakt van kruiden en specerijen en bevatten alleen van nature aanwezige suikers. Er worden geen suikervervangers of zoetstoffen zoals aspartaam of stevia gebruikt. Ook  bevatten de sauzen geen declarabele allergenen. De sauzen zijn verkrijgbaar in flessen en in sticks.

Suikerreductie

Veel levensmiddelenproducten zijn bezig met suikerreductie. De European Food Safety Authority (EFSA) gaat in 2020 een grenswaarde geven voor de dagelijkse inname van toegevoegde suikers in voedingsmiddelen. Deze moet lidstaten zoals Nederland helpen de suikerconsumptie te verminderen en dieetrichtlijnen te verbeteren. Met de Guilt Free zero added sugar sauzen speelt Verstegen in op de trend van minder suiker.

Ambassadeur Inge de Bruijn

Dat een bewuste lifestyle niet ten koste hoeft te gaan van lekker eten is een boodschap die viervoudig Olympisch kampioene Inge de Bruijn maar wat graag onderschrijft. Onder het credo ‘Win het op smaak, niet op suiker’ maakt zij zich sterk voor Verstegen’s Guilt Free zero added sugar sauzen. “Vanaf nu kun je op basis van een geweldige smaak kiezen voor een verantwoord alternatief.”

Verstegen Spices & Sauces

Het familiebedrijf Verstegen Spices & Sauces levert kruiden, specerijen en sauzen voor consumenten en professionals. Het bedrijf komt regelmatig met nieuwe creatieve en innovatieve creaties voor de foodbranche. Zo presenteerde Verstegen tijdens VIP 2018 de 'bewuste barbecue'. In April 2018 stond het bedrijf in de top vijf van de Familiebedrijven Award.

Lees ook
Studenten krijgen prijs voor onderzoek naar Indiase voedselbossen

Studenten krijgen prijs voor onderzoek naar Indiase voedselbossen

Op 4 februari vond de twaalfde editie van HAS Food Experience plaats. 4e-jaars studenten van de school presenteerden hun projecten in het thema ‘Today’s Food Challenges’. Enkele van die projecten werd extra in het zonnetje gezet met een prijs, waaronder een project voor Verstegen Spices & Sauces waarbij de haalbaarheid van chilipeperteelt...

29% minder suiker in Britse frisdrank in vier jaar tijd

29% minder suiker in Britse frisdrank in vier jaar tijd

De hoeveelheid suiker in Britse frisdrank is tussen 2015 en 2018 met 29% gedaald. Ook is de verkoop van frisdrank met meer dan 5% suiker met de helft gedaald. Dat blijkt uit onderzoek van Oxford University. De enorme daling is volgens de onderzoekers deels te wijten aan de Britse suikeraccijns op frisdranken. Groot-Brittannië kampt met een zorgwekkende...

SureChoc-partnerschap ontwikkelt suikerarme chocolade

SureChoc-partnerschap ontwikkelt suikerarme chocolade

Onderzoekers van de universiteit van Reading hebben samen met partners uit het bedrijfsleven een chocoladereep ontwikkeld met bijna de helft minder suiker dan normaal. In de receptuur wordt gebruik gemaakt van een mineraal dat de suikers efficiënter in contact brengt met de smaakpapillen op de tong. Bij consumententests kreeg de reep een respectabele...