Verstegen introduceert Guilt Free zero added sugar sauzen

EVMI_VErstegen

Verstegen Spices & Sauces introduceert Guilt Free zero added sugar sauzen. In deze sauzen zitten geen suikers of zoetstoffen. Er zijn vier varianten: Piri piri, Salsa tex-mex, Curry ketchup en Tomato ketchup.

Guilt Free zero added sugar sauzen

Guilt Free sauzen zijn gemaakt van kruiden en specerijen en bevatten alleen van nature aanwezige suikers. Er worden geen suikervervangers of zoetstoffen zoals aspartaam of stevia gebruikt. Ook  bevatten de sauzen geen declarabele allergenen. De sauzen zijn verkrijgbaar in flessen en in sticks.

Suikerreductie

Veel levensmiddelenproducten zijn bezig met suikerreductie. De European Food Safety Authority (EFSA) gaat in 2020 een grenswaarde geven voor de dagelijkse inname van toegevoegde suikers in voedingsmiddelen. Deze moet lidstaten zoals Nederland helpen de suikerconsumptie te verminderen en dieetrichtlijnen te verbeteren. Met de Guilt Free zero added sugar sauzen speelt Verstegen in op de trend van minder suiker.

Ambassadeur Inge de Bruijn

Dat een bewuste lifestyle niet ten koste hoeft te gaan van lekker eten is een boodschap die viervoudig Olympisch kampioene Inge de Bruijn maar wat graag onderschrijft. Onder het credo ‘Win het op smaak, niet op suiker’ maakt zij zich sterk voor Verstegen’s Guilt Free zero added sugar sauzen. “Vanaf nu kun je op basis van een geweldige smaak kiezen voor een verantwoord alternatief.”

Verstegen Spices & Sauces

Het familiebedrijf Verstegen Spices & Sauces levert kruiden, specerijen en sauzen voor consumenten en professionals. Het bedrijf komt regelmatig met nieuwe creatieve en innovatieve creaties voor de foodbranche. Zo presenteerde Verstegen tijdens VIP 2018 de 'bewuste barbecue'. In April 2018 stond het bedrijf in de top vijf van de Familiebedrijven Award.

Lees ook
De weg naar CO2-neutrale productie

De weg naar CO2-neutrale productie

Duurzame ambities vragen om inventiviteit, een lange adem en flinke investeringen in techniek. Drie koplopers vertellen over hun weg naar een CO2-neutrale foodfabriek. ‘Het is echt pionieren.’ Afbeelding: Biovergisters (Suiker Unie) Oregano, dille, witte en zwarte peper, foelie, nootmuskaat en kaneel zijn slechts een paar van de circa...

Interview: de wereld verbeteren met kruiden

Interview: de wereld verbeteren met kruiden

Het zijn uitdagende tijden, vindt Michel Driessen, CEO bij Verstegen Spices & Sauces. De markt verschuift, het klimaat verandert, en wereldwijd wordt de politiek instabieler. Michel wil Verstegen niet alleen zo goed mogelijk door deze tijd loodsen, maar er ook een ander bedrijf van maken. ‘Een organisatie die een positieve impact heeft op...

Cargill zet in op chocolade met minder suiker

Cargill zet in op chocolade met minder suiker

Cargill investeert vier miljoen euro in haar Belgische fabriek in Moeskroen om chocolade met dertig procent minder suiker te kunnen produceren. Hiermee wil het Amerikaanse familiebedrijf de groeiende nichemarkt van zoetwaren met verlaagde suikergehaltes bedienen. Met een breed assortiment aan suikervervangers en een doseringssysteem kan het suikergehalte...