Verstegen introduceert Guilt Free zero added sugar sauzen

EVMI_VErstegen

Verstegen Spices & Sauces introduceert Guilt Free zero added sugar sauzen. In deze sauzen zitten geen suikers of zoetstoffen. Er zijn vier varianten: Piri piri, Salsa tex-mex, Curry ketchup en Tomato ketchup.

Guilt Free zero added sugar sauzen

Guilt Free sauzen zijn gemaakt van kruiden en specerijen en bevatten alleen van nature aanwezige suikers. Er worden geen suikervervangers of zoetstoffen zoals aspartaam of stevia gebruikt. Ook  bevatten de sauzen geen declarabele allergenen. De sauzen zijn verkrijgbaar in flessen en in sticks.

Suikerreductie

Veel levensmiddelenproducten zijn bezig met suikerreductie. De European Food Safety Authority (EFSA) gaat in 2020 een grenswaarde geven voor de dagelijkse inname van toegevoegde suikers in voedingsmiddelen. Deze moet lidstaten zoals Nederland helpen de suikerconsumptie te verminderen en dieetrichtlijnen te verbeteren. Met de Guilt Free zero added sugar sauzen speelt Verstegen in op de trend van minder suiker.

Ambassadeur Inge de Bruijn

Dat een bewuste lifestyle niet ten koste hoeft te gaan van lekker eten is een boodschap die viervoudig Olympisch kampioene Inge de Bruijn maar wat graag onderschrijft. Onder het credo ‘Win het op smaak, niet op suiker’ maakt zij zich sterk voor Verstegen’s Guilt Free zero added sugar sauzen. “Vanaf nu kun je op basis van een geweldige smaak kiezen voor een verantwoord alternatief.”

Verstegen Spices & Sauces

Het familiebedrijf Verstegen Spices & Sauces levert kruiden, specerijen en sauzen voor consumenten en professionals. Het bedrijf komt regelmatig met nieuwe creatieve en innovatieve creaties voor de foodbranche. Zo presenteerde Verstegen tijdens VIP 2018 de 'bewuste barbecue'. In April 2018 stond het bedrijf in de top vijf van de Familiebedrijven Award.

Lees ook
Dr. Oetker onder vuur vanwege gebruik E171

Dr. Oetker onder vuur vanwege gebruik E171

Foodwatch heeft voedselproducent Dr. Oetker opgeroepen om te stoppen met het gebruik van de kleurstof titaniumdioxide (E171) in hun producten. De voedselwaakhond zegt de omstreden nanodeeltjes van de stof in producten van Dr. Oetker te hebben aangetroffen. Titaniumdioxide is een e-nummer dat steeds meer onder vuur ligt. De witte kleurstof wordt onder...

Meer suiker in snoeprepen dan 25 jaar geleden

Meer suiker in snoeprepen dan 25 jaar geleden

Snackproducenten staan onder grote druk de hoeveelheid zout en suiker in hun producten te verlagen. Maar verschillende chocoladerepen zijn in de afgelopen vijfentwintig jaar juist zoeter geworden, ontdekten Britse onderzoekers. Onderzoekers van Queen Mary University in Londen vonden informatie over de formulering van (in Groot-Brittannië verkochte)...

Vergunning voor chloorpyrifos wordt niet verlengd

Vergunning voor chloorpyrifos wordt niet verlengd

De vergunning van het chemische gewasbeschermingsmiddel chloorpyrifos wordt zeer waarschijnlijk niet verlengd. Dat schreef de European Food Safety Authority (EFSA) afgelopen vrijdag in een persbericht op zijn website.