Vion sluit Duitse varkensslachterij

DÜSSELDORF - Vion wil de varkensslachterij in het Duitse Lingen ‘zo snel mogelijk’ sluiten. Dit vanwege oplopende verliezen. Hierdoor raken 104 medewerkers hun baan kwijt.

Dat heeft Vion Zeven AG bekendgemaakt. De slachterij leed elk jaar voor meer dan een miljoen euro aan verliezen, omdat er steeds minder varkens voor verwerking binnen kwamen.

Minder aanvoer

Het aantal aangevoerde varkens daalde in 2013 met 30 procent tot 12.000 per week. Het aantal varkens dat Nederlandse bedrijven aan de grens met Duitsland leverden, daalde tot zo’n 6.000 per week in de laatste jaren.

De problemen begonnen in 2008, toen een grote klant overstapte naar een concurrerende slachterij. Vion wist dit wegvallen niet te compenseren met andere klanten.

Emstek blijft

Vion verwacht de slachterij 30 april 2014 al te kunnen sluiten. De slachterij in Emstek blijft actief om varkens in de regio op te vangen. Hier kunnen 70.000 varkens per week geslacht worden, veelal voor de export.

Het vleesconcern heeft in Duitsland ruim 10 slachterijen en in Nederland 4.

Lees ook:

Meer over
Lees ook
Vion wil dierenwelzijn verbeteren met virtuele koebril

Vion wil dierenwelzijn verbeteren met virtuele koebril

Vion introduceert een virtuele koebril om medewerkers op te leiden en de inrichting van stallen te optimaliseren. Deze koebril moet de wereld begrijpelijker maken voor dierenwelzijnsmaatregelen.

Tjarda Klimp nieuwe CFO Vion

Tjarda Klimp nieuwe CFO Vion

Vion Food Group heeft een nieuwe financiële topvrouw. Per 1 november vervult Tjarda Klimp de functie van CFO.

CFO John Morssink vertrekt bij Vion

CFO John Morssink vertrekt bij Vion

Financiële topman John Morssink vertrekt 1 september 2021 bij Vion. Wie zijn opvolger wordt, is nog onbekend. Daarnaast is Cis Van Doninck sinds 1 juni toegetreden tot de Raad van Commissarissen van Vion.