Vion sluit Duitse varkensslachterij

DÜSSELDORF - Vion wil de varkensslachterij in het Duitse Lingen ‘zo snel mogelijk’ sluiten. Dit vanwege oplopende verliezen. Hierdoor raken 104 medewerkers hun baan kwijt.

Dat heeft Vion Zeven AG bekendgemaakt. De slachterij leed elk jaar voor meer dan een miljoen euro aan verliezen, omdat er steeds minder varkens voor verwerking binnen kwamen.

Minder aanvoer

Het aantal aangevoerde varkens daalde in 2013 met 30 procent tot 12.000 per week. Het aantal varkens dat Nederlandse bedrijven aan de grens met Duitsland leverden, daalde tot zo’n 6.000 per week in de laatste jaren.

De problemen begonnen in 2008, toen een grote klant overstapte naar een concurrerende slachterij. Vion wist dit wegvallen niet te compenseren met andere klanten.

Emstek blijft

Vion verwacht de slachterij 30 april 2014 al te kunnen sluiten. De slachterij in Emstek blijft actief om varkens in de regio op te vangen. Hier kunnen 70.000 varkens per week geslacht worden, veelal voor de export.

Het vleesconcern heeft in Duitsland ruim 10 slachterijen en in Nederland 4.

Lees ook:

Meer over
Lees ook
Vion wil Belgisch rundvleesbedrijf overnemen

Vion wil Belgisch rundvleesbedrijf overnemen

Vion Food Group wil rundvleesbedrijf Adriaens in Zottegem overnemen. Dat maakt het internationale voedingsbedrijf bekend na een periode van intensieve samenwerking met het Belgische bedrijf. Vion zet met deze overname in op regionale versterking in West-Europa, naast de vestigingen in Nederland en Duitsland.

Vion vervangt 3.300 Oost-Europese flexbanen door vaste contracten

Vion vervangt 3.300 Oost-Europese flexbanen door vaste contracten

De Vion Food Group neemt per 1 januari 2021 3.300 werknemers in vaste dienst. Het gaat om medewerkers die al bij de Duitse vestigingen van Vion werken op basis van flexcontracten via bureaus. Vion beëindigt de samenwerking met deze bureaus en neemt zelf de verantwoording over voor de betrokken medewerkers.

Aanvullende coronamaatregelen Vion lijken te werken

Aanvullende coronamaatregelen Vion lijken te werken

Nadat werknemers van de locaties in Boxtel en Groenlo besmet bleken te zijn met Covid-19, scherpte Vion het coronaprotocol aan. Deze aanvullende maatregelen lijken effect te hebben. Dat laat Vion weten in een persbericht.