Vion verkoopt Oerlemans Foods aan H2

BOXTEL - Vion gaat Oerlemans Foods (producent van vriesverse groenten, fruit en aardappelproducten) verkopen aan investeringsmaatschappij H2 Equity Partners.

Beide bedrijven zijn een overeenkomst aangegaan tot een voorgenomen verkoop. De verkoop vloeit voort uit de herziene strategie van het bedrijf. Bedrijven die niet langer onderdeel uitmaken van de kernactiviteiten, worden verkocht. Oerlemans heeft binnen Vion een zelfstandige positie.

'Activiteiten versterken'

H2 ziet in Oerlemans een bedrijf met een uitstekende uitgangspositie om het verder te versterken, zowel vanuit de Nederlandse als de Poolse activiteiten.

Vion en H2 verwachten de verkoop in het tweede kwartaal van 2014 af te ronden, na het verkrijgen van de wettelijke goedkeuringen. De overnameprijs wordt niet bekendgemaakt.

Vorig jaar was Vion ver om Oerlemans te verkopen aan Baltussen Holding. Dit ging uiteindelijk niet door omndat beide partijen geen overeenstemming konden bereiken over de details en de verkoopprijs

Baltussen Konservenfabriek verwerkt en levert groenten in glas aan retailers in West-Europa. Het verwerkt en verkoopt onder meer biologische producten van het merk Bio+ (van Oerlemans).

Oerlemans, Bio+

Oerlemans Foods (hoofdkantoor in Venlo) heeft een omzet van zo’n 135 miljoen euro en biedt werkgelegenheid aan 740 medewerkers.

Met een assortiment van meer dan 1000 producten en de merken Oerlemans, Keizer, Bio+ en Bauer richt Oerlemans Foods zich op de internationale foodservice, retail- en industriële markt. Het bedrijf heeft productiebedrijven in Nederland en Polen.

H2 Equity Partners

H2 Equity Partners (met het hoofdkantoor in Amsterdam) is een onafhankelijke investeringsmaatschappij met een beheert vermogen van zo’n 500 miljoen euro. Geïnvesteerd wordt in middelgrote ondernemingen in de Benelux, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

In Nederland heeft H2 onder meer sinds 2001 Smartwares (distributie en consumentengoederen, met merken als NedacSorbo en Princess) in zijn portfolio. Verder heeft het bedrijf in food het Engelse Hancocks (snoepjes) en het Belgische Lunch Garden (restaurantketen).

Lees ook:

Meer over
Lees ook
ME-AT the Alternative lanceert vleesvervangers van Nederlandse veldbonen

ME-AT the Alternative lanceert vleesvervangers van Nederlandse veldbonen

ME-AT the Alternative, dochteronderneming van Vion, introduceert als eerste bedrijf in de branche plantaardige vleesvervangers op basis van proteïnen uit Nederlandse veldbonen in de retail.

Vion Boxtel verduurzaamt met drie elektrische terminal trekkers

Vion Boxtel verduurzaamt met drie elektrische terminal trekkers

Vion neemt een nieuwe stap in de verduurzaming van haar logistieke processen. Bij de locatie in Boxtel zijn drie volledig elektrische terminal trekkers in gebruik genomen. Hiermee vindt het rangeren van de koeltrailers op het terrein voortaan 100% emissievrij plaats.

Vion wil dierenwelzijn verbeteren met virtuele koebril

Vion wil dierenwelzijn verbeteren met virtuele koebril

Vion introduceert een virtuele koebril om medewerkers op te leiden en de inrichting van stallen te optimaliseren. Deze koebril moet de wereld begrijpelijker maken voor dierenwelzijnsmaatregelen.