Vion versterkt foodservice met overname FVZ

Vion Food neemt FVZ Convenience GmbH in Duitsland over. Daarmee breidt het concern zijn foodservice-activiteiten verder uit.

Dat meldt het concern. Westfleisch eG dat een minderheidsaandeel van 49 procent had, heeft dit aandeel verkocht aan Vion.

De overname betreft het bedrijf met de productielocatie in Holzwickede (Nordrhein-Westfalen) en de handelsmerken FVZ en Salomon FoodWorld. Het handelsmerk en naamdeel Westfood gaat eind 2014 terug naar Westfleisch.

Door de overname en de volledige integratie van FVZ in de divisie Foodservice versterkt Vion zijn derde kernactiviteit, naast de activiteiten op het gebied van vers varkensvlees en rundvlees.

'Omzet 20 procent verhogen'

Bernd Stark, COO Foodservice Vion Food, verwacht met FVZ op zowel nationaal als internationaal niveau doelgerichter te kunnen werken en de eigen marktpositie te versterken. “Wij willen onze omzet in de komende 3 jaar met 20 procent verhogen en samen met onze huidige partners en nieuwe klanten het marktaandeel in alle sectoren uitbreiden”, aldus Stark.

FVZ produceert in Holzwickede convenience vleesproducten. Het bedrijf is uitvinder van de bakovenschnitzel en is met name sterk in diepvries schnitzels en schenkels. Ook meldt FVZ de eerste in Duitsland te zijn die een moderne Amerikaanse technologiemethode toepast voor het garen voor de bereiding van spareribs.

Over het overnamebedrag wordt geen informatie gegeven.

Lees ook:

Vion kiest voor verantwoorde soja (17 juli 2014)

Reorganisatie Vion: 5 tot 10 vestigingen dicht (11 juli 2014)

Vion Duitsland sluit 2 slachterijen (2 september 2013)

 
Lees ook
Vion vervangt 3.300 Oost-Europese flexbanen door vaste contracten

Vion vervangt 3.300 Oost-Europese flexbanen door vaste contracten

De Vion Food Group neemt per 1 januari 2021 3.300 werknemers in vaste dienst. Het gaat om medewerkers die al bij de Duitse vestigingen van Vion werken op basis van flexcontracten via bureaus. Vion beëindigt de samenwerking met deze bureaus en neemt zelf de verantwoording over voor de betrokken medewerkers.

Berlin Packaging neemt Nederlands Vinkova B.V. over

Berlin Packaging neemt Nederlands Vinkova B.V. over

Berlin Packaging een leverancier van glazen, plastic en metalen verpakkingen en sluitingen neemt op Vinkova B.V., een leverancier van glazen verpakkingen voor voedingsmiddelen en dranken. Vinkova is gevestigd in Bussum.

Ahold geïnteresseerd in overname Hema

Ahold geïnteresseerd in overname Hema

Ahold Delzaize zich wil mengen in de overnamestrijd rond Hema. Dat meldt het Financieele Dagblad op basis van bronnen. Het supermarktconcern zou volgens de krant de hulp van zakenbank Lazard hebben ingeroepen. Potentiele bieder van Hema hebben tot maandag 13 juli om hun interesse kenbaar te maken.