Vion versterkt foodservice met overname FVZ

13 augustus 2014

Vion Food neemt FVZ Convenience GmbH in Duitsland over. Daarmee breidt het concern zijn foodservice-activiteiten verder uit.

Dat meldt het concern. Westfleisch eG dat een minderheidsaandeel van 49 procent had, heeft dit aandeel verkocht aan Vion.

De overname betreft het bedrijf met de productielocatie in Holzwickede (Nordrhein-Westfalen) en de handelsmerken FVZ en Salomon FoodWorld. Het handelsmerk en naamdeel Westfood gaat eind 2014 terug naar Westfleisch.

Door de overname en de volledige integratie van FVZ in de divisie Foodservice versterkt Vion zijn derde kernactiviteit, naast de activiteiten op het gebied van vers varkensvlees en rundvlees.

'Omzet 20 procent verhogen'

Bernd Stark, COO Foodservice Vion Food, verwacht met FVZ op zowel nationaal als internationaal niveau doelgerichter te kunnen werken en de eigen marktpositie te versterken. “Wij willen onze omzet in de komende 3 jaar met 20 procent verhogen en samen met onze huidige partners en nieuwe klanten het marktaandeel in alle sectoren uitbreiden”, aldus Stark.

FVZ produceert in Holzwickede convenience vleesproducten. Het bedrijf is uitvinder van de bakovenschnitzel en is met name sterk in diepvries schnitzels en schenkels. Ook meldt FVZ de eerste in Duitsland te zijn die een moderne Amerikaanse technologiemethode toepast voor het garen voor de bereiding van spareribs.

Over het overnamebedrag wordt geen informatie gegeven.

Lees ook:

Vion kiest voor verantwoorde soja (17 juli 2014)

Reorganisatie Vion: 5 tot 10 vestigingen dicht (11 juli 2014)

Vion Duitsland sluit 2 slachterijen (2 september 2013)

 

Altijd op de hoogte blijven?