Vion wint Kristalprijs 2017

Vion wint Kristalprijs voor de snelste stijger 2017

Vion heeft de Kristalprijs 2017 voor de snelste stijger op de Transparantiebenchmark van Nederland gewonnen voor haar MVO-verslag 2016. Francis Kint, CEO Vion: “Vion is heel trots en blij met het winnen van deze prijs. Het is een erkenning voor ons werk, onze durf en onze prestaties en voor de sector een enorme stimulans.”

Dit jaar publiceerde Vion het maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO)-verslag voor het eerst. Met een puntenstijging van 90 ten opzichte van vorig jaar, is de onderneming gestegen van de 204e naar de 112e positie op de Transparantiebenchmark.

Juryrapport

Volgens de jury zijn in het verslag cruciale onderdelen zoals een waardecreatiemodel, een beschrijving van de waardeketen en informatie met betrekking tot stakeholderdialoog opgenomen. De jury noemt vooral de verbinding tussen materiële thema’s en het waardecreatiemodel opmerkelijk treffend. Een ander sterk element van het verslag is dat voor bijna ieder materieel thema resultaten op kwantitatieve wijze worden gepresenteerd.

Daarnaast spreekt de jury haar waardering uit voor het feit dat Vion met het publiceren van een MVO-verslag kiest voor openheid. Juist in een bedrijfstak die kritisch door de maatschappij wordt gevolgd, is transparantie niet altijd vanzelfsprekend, maar des te meer van belang.

Kristalprijs

De kristalprijs is de prijs voor de beste MVO-verslaggeving. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat zette samen met de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) deze prijs in 2010 op. De prijs werd op 21 november uitgereikt tijdens de Kristalprijsceremonie in Driebergen.

Lees ook
ME-AT the Alternative lanceert vleesvervangers van Nederlandse veldbonen

ME-AT the Alternative lanceert vleesvervangers van Nederlandse veldbonen

ME-AT the Alternative, dochteronderneming van Vion, introduceert als eerste bedrijf in de branche plantaardige vleesvervangers op basis van proteïnen uit Nederlandse veldbonen in de retail.

Vion Boxtel verduurzaamt met drie elektrische terminal trekkers

Vion Boxtel verduurzaamt met drie elektrische terminal trekkers

Vion neemt een nieuwe stap in de verduurzaming van haar logistieke processen. Bij de locatie in Boxtel zijn drie volledig elektrische terminal trekkers in gebruik genomen. Hiermee vindt het rangeren van de koeltrailers op het terrein voortaan 100% emissievrij plaats.

Vion wil dierenwelzijn verbeteren met virtuele koebril

Vion wil dierenwelzijn verbeteren met virtuele koebril

Vion introduceert een virtuele koebril om medewerkers op te leiden en de inrichting van stallen te optimaliseren. Deze koebril moet de wereld begrijpelijker maken voor dierenwelzijnsmaatregelen.