Zwanenberg Food Group herschikt out-of-homemerken

Zwanenberg_verpakking kraakvers

Zwanenberg Food Group gaat haar drie merken voor de out-of-homemarkt, Kips, Kraak-Vers en Zwanenberg, herschikken. Dit gebeurt in drie fasen. De reden voor de herschikking is meer focus en herkenbaarheid in de markt te creëren.

Herschikking out-of-homemerken

In de eerste stap saneert Zwanenberg in totaal 55 producten. Voor alle producten biedt het bedrijf goede alternatieven. De meerplaksverpakkingen van Zwanenberg en Kraak-Vers worden kleiner en hersluitbaar. Dit leidt tot minder verspilling en minder afval. Ook gaat het bedrijf deze meerplaksverpakkingen samenvoegen tot één assortiment onder de naam Kraak-Vers. Later dit jaar krijgt Kraak-Vers er luxe en biologische varianten bij.

Zwanenberg gaat alle portieverpakkingen onder het Kips merk distribueren. Kips is een sterk consumentenmerk en herkenbaar en vertrouwd voor de gast. Naast het bestaande assortiment portieverpakking komt Kips met een Deluxe en een biologisch assortiment. Tot slot blijft Zwanenberg het vertrouwde merk voor kwaliteitsvleeswaren aan het stuk in het slagerskanaal.

Gefaseerde invoering

De wijzigingen vinden in de volgende fasen en weken plaats:

Fase 1: week 27

Assortimentsoptimalisatie Kips, Kraak-Vers en Zwanenberg om ruimte te creëren voor nieuwe extra smaakvolle vleeswaren en kaas. Daarnaast worden de meerplaksverpakking van Zwanenberg en Kraak-Vers verkleind: dezelfde inhoud, minder afval.

Fase 2: week 37

Na de sanering van 55 artikelen is er ruimte voor de introductie van tien extra smaakvolle vleeswaren en kaas onder Kips en Kraak-Vers.

Fase 3: week 45

Verdere uitbreiding van de Kips- en Kraak-Versassortimenten met luxe en biologische artikelen.

De volgende fase is het omzetten van Kraak-Vers portieverpakkingen naar Kips en de meerplaksverpakking van Zwanenberg naar Kraak-Vers.

Zwanenberg Food Group

Met 1.600 medewerkers en een omzet van circa € 400 miljoen (2016) behoort Zwanenberg Food Group tot de leidende Europese producenten en exporteurs van vleeswaren en vleesconserven.  Zwanenberg beschikt over twaalf eigen productielocaties in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Zwanenberg  Food Group verkoopt haar producten onder diverse merknamen, waaronder Zwanenberg, Kips, Kraak-Vers en Huls. Daarnaast exporteert Zwanenberg vleesconserven naar meer dan honderd landen wereldwijd.

Lees ook:

     
Lees ook
Edwin van Veldhuizen commercieel directeur Zwanenberg Food Group

Edwin van Veldhuizen commercieel directeur Zwanenberg Food Group

Zwanenberg Food Group heeft Edwin van Veldhuizen per 1 juli 2020 benoemd tot commercieel directeur. Voor deze benoeming werkte Edwin van Veldhuizen als commercieel directeur bij Struik Foods Europe, de onderneming waarmee Zwanenberg op 13 maart 2020 fuseerde.

Givaudan verkoopt Nederlandse kaasactiviteiten

Givaudan verkoopt Nederlandse kaasactiviteiten

De Zwitserse geur- en smaakstoffenproducent Givaudan verkoopt een deel van zijn Nederlandse kaasactiviteiten aan het Vlaams-Nederlandse bedrijf St. Paul. Daarmee komt de productie van bewerkte en geraspte kaas die Givaudan in 2017 verkreeg weer terug in Nederlandse handen. Givaudan kreeg de kaasactiviteiten in handen bij de overname van Vika BV in...

Zwanenberg en Struik gaan fuseren

Zwanenberg en Struik gaan fuseren

Zwanenberg Food Group (ZFG) en Struik Foods Europe gaan fuseren en vormen één breed voedingsmiddelenconcern. Dat besloten de aandeelhouders van beide organisaties op 16 maart. De vakbonden zijn geïnformeerd en beide Ondernemingsraden hebben positief geadviseerd. Ook heeft de Autoriteit Consument en Markt ingestemd met de voorgenomen transactie.