Artikelen
Weckpotten thuisbezorgd

Weckpotten thuisbezorgd

Het VPRO-programma ‘Tegenlicht’ van 28 februari gaf een kijkje achter de schermen van de verpakkingsvrije bezorgdienst Pieter Pot. Hoe de coronacrisis alles in een stroomversnelling bracht.  Van weckpotten vullen op een zolderkamer in Rotterdam naar bezorgen door heel Nederland. Over de verandering van strategie, de landelijke uitrol...

Servies met bamboe of mais niet veilig?

Servies met bamboe of mais niet veilig?

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) adviseert geen servies van melamine met bamboe of maïs meer te gebruiken.  Ook roept de autoriteit winkels op hun bamboeserviesproducten uit de schappen te halen. Uit melamine kan formaldehyde vrijkomen, een stof die schadelijk is voor de gezondheid, schrijft NRC. Keukenservies van bamboevezels...

Onverpakt verkopen mag wel degelijk!

Onverpakt verkopen mag wel degelijk!

We lazen onlangs dat biologische producten binnenkort weer in plastic moeten worden verpakt. Klopt dat? Kaat Appelman legt uit hoe het zit.   Waar agrarische bedrijven, verwerkende bedrijven en de logistieke partijen in de biologische keten al aan een dergelijke verplichting moesten voldoen, gaat Skal vanaf 1 januari 2021 ook toezien op de...

(Waarom) koop jij je machine nog?

(Waarom) koop jij je machine nog?

Je kon het afgelopen jaar bijna geen vakblad openslaan of het woord kwam voorbij. Servitization. Volgens sommigen niet meer dan een buzzwoord. Maar Willem de Vries van STEM Industrial Marketing Community kijkt daar anders naar. “Ja, als we niet uitkijken, wordt het een buzzwoord. Dus hoog tijd om eens uiteen te zetten wat het eigenlijk inhoudt.”...

Indicator toont houdbaarheid

Indicator toont houdbaarheid

Auteur: Erik Kruisselbrink Consumenten zien de meerwaarde van een houdbaarheidsindicator voor verse producten in een maaltijdbox. Dat blijkt uit een onderzoek dat Wageningen Food & Biobased Research (WFBR) uitvoerde onder bijna 1.500 klanten van HelloFresh in Nederland en Vlaanderen.  WFBR voerde het onderzoek uit in samenwerking met HelloFresh...

Visafval als verpakking

Visafval als verpakking

Visafval eindigt doorgaans op de composthoop. Daar breekt het binnen zes weken af en wordt daarna hergebruikt. Kan dat niet anders? Lucy Hughes, een Britse productontwerper, wilde hergebruik van visafval rerealiseren door rode algen te binden met eiwitten die uit vissenschubben worden gehaald. Het resultaat: een doorzichtig materiaal dat als verpakking...

Aziatische keuken op hoger plan

Aziatische keuken op hoger plan

Tim Kan, expert op het gebied van de Aziatische keuken, is meesterchef en culinair adviseur. Zijn kennis deelt hij door middel van onderwijs en masterclasses. Hij doet aan productontwikkeling voor onder meer retailers en is sinds kort ambassadeur van de Food Innovation Academy (FIA) in Vlaardingen. De Aziatische keuken op een hoger plan brengen, dat...

Langer vers dankzij nieuwe folie

Langer vers dankzij nieuwe folie

Het is geen sinecure om land- en tuinbouwproducten zonder kwaliteitsverlies te bewaren, te verpakken en te transporteren. Door kennis en kunde te bundelen hebben PerfoTec en Oerlemans Plastics samen een unieke, houdbaarheidverlengende folie ontwikkeld. Zuid-Amerikaanse asperges zijn na drie weken op zee nu verser dan onder de oude omstandigheden via...

‘Dierenwelzijn en voedselveIligheid hebben topprioriteit’

‘Dierenwelzijn en voedselveIligheid hebben topprioriteit’

Foto’s: Jos Goebbels en Pixabay Door corona werd 2020 een bijzonder jaar voor de vleessector. De export naar China stond enige tijd op een laag pitje en de vraag naar kalfsvlees daalde sterk. Op de werkvloer kregen werknemers te maken met een coronaprotocol. Wat brengt het komende jaar? Jos Goebbels blikt vooruit in zijn laatste jaar als voorzitter...

Boekrecensie Spoon-Fed: Tegengif voor verkeerde ideeën

Boekrecensie Spoon-Fed: Tegengif voor verkeerde ideeën

De Britse hoogleraar Tim Spector voelt de tijdgeest goed aan met zijn nieuwe boek Spoon-Fed. We krijgen de verkeerde ideeën over voeding met de paplepel ingegoten en de industrie gaat er graag mee aan de haal. En dat terwijl het wetenschappelijke bewijs uiterst zwak is. Bovendien: mensen verschillen zo veel van elkaar, dat one-size-fits-all-advies...

EVMI Nieuwsbrief

Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van EVMI iedere dinsdag en donderdag en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de voedingsmiddelenindustrie.

Inschrijven
EVMI
EVMI

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€ 49,99 ex. btw

Profiteer nu
Editie 2 2021
Editie 2 2021

Verpakken, daar draait het om in EVMI 2. Abonnees hebben het magazine inmiddels ontvangen. Liever online lezen? Klik dan hier!

EVMI 2 online
Verpakkingsspecial 2020
Verpakkingsspecial 2020

De EVMI Verpakkingsspecial is weer uit, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.

Lees meer
Evenementen

Training VITAL allergenen web-based (English spoken)

00:00

Lees meer

Webinar Belastingdienst over nieuwe EU btw-regels

20 april 2021

Lees meer

Training VITAL allergenen klassikaal

18 mei 2021

Lees meer
Evmi op Social

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea