Artikelen
Pc-gebaseerde besturingstechniek
Bij de nieuwbouw van productie-installaties voor vloeistoffen heeft de producent van over-the-counter geneesmiddelen Engelhard Arzneimittel de basis gelegd voor een duurzame productie. Met behulp van pc-gebaseerde besturing van automatiseringsspecialist Beckhoff.
De verrassende chemie van de natuur
Hoe komen we van een dierlijk naar een plantaardig consumptiepatroon? De eigenschappen van plantaardige eiwitten zijn nou eenmaal anders dan die van dierlijke. Bij WUR doen ze onderzoek naar het verbeteren van die functionaliteiten.
Omarm het nieuwe narratief
Leven we in een tijdperk van transitie? Of leven we in een transitie van tijdperk? Voor de huidige generaties voelt het als een kantelpunt in de geschiedenis. Steeds meer komt de focus op de natuur als levensader te liggen. Met een groeiende urgentie om die focus te houden.
Vlees of vleesvervangers: wat zegt de Nutri-Score?
Vleesvervangers worden aangeprezen als beter voor het milieu, maar ook als gezonder. Wat zegt de Nutri-Score daar eigenlijk over?
Koudepasteurisatie met gebruik van uv-licht
Met koudepasteurisatie met kiemdodend uv-licht krijgen vloeistoffen een niet-thermische behandeling. De uv-lampen inactiveren een breed scala aan micro-organismen, een interessant duurzaam alternatief voor traditioneel pasteuriseren dat fors energie bespaart.
Elektrifatie chipsfabriek
Energieverbruik en emissies zijn een belangrijk onderwerp dat steeds hoger op de agenda komt. Ook bij de productie van chips. Eneco en PepsiCo starten een elektrificatieproject met een unieke hogetemperatuuropslag.
De steigers zijn opgesteld
Afgelopen april was het dan eindelijk zo ver. De eerste editie van het evenement Food Technology. Een congres met beurs met uiteenlopende informatie over en rond de voedings-middelenindustrie. 12 en 13 april 2023 is de tweede editie.
Middelpunt in plaats van moetje
Plantaardig de norm: de missie van Danielle Mol. Wat begon met een oproep op LinkedIn, groeide uit tot The GreenUp Company. De groeistrateeg helpt bedrijven naar een markt-leiderspositie. “Leveranciers moeten worden uitgedaagd.”
Het wordt anders
We weten het allemaal en toch is het woord transitie een woord dat weerstand opwekt. We doen het altijd al zo, ze pakken alles van ons af, al die gekkigheid. We zien het overal waar we maar kijken. En toch, we moeten er aan. Onze planeet lijkt dan wel zo groot, maar van een afstandje zie je pas echt hoe klein hij is.
Van kop tot staart: varken
Er is in Nederland geen enkel stukje vlees dat zoveel wordt gegeten als dat van het varken. Helaas komt de consument vaak niet veel verder dan de karbonade, sparerib, varkenshaas of schnitzel. Hoog tijd dat dat verandert, vindt slager en auteur Gertjan Kiers.
EVMI
Editie 8 2022

In dit nummer van EVMI staat digitalisering centraal. Met onder meer: interview met Hidde van Steenwijk over gezondheidseffecten groente en fruit, Digitaliseer je procesketen en digitaal voedingsadvies. Lees de editie hier!
EVMI 8 onlineHygiënespecial
Evenementen
EVMI Nieuwsbrief
Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van EVMI iedere dinsdag en donderdag en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de voedingsmiddelenindustrie.
Inschrijven