Artikelen
Bacteriën bestrijden met enzymen | De strijd tegen biofilms

Bacteriën bestrijden met enzymen | De strijd tegen biofilms

Biofilms, lagen van aan elkaar gegroeide micro-organismen op oppervlakken, kunnen zorgen voor grote besmettingen in voedingsproducten. Met soms ernstige gevolgen.

Food Technology 2022

Food Technology 2022

Dwarsgezeten door COVID is het er van 13 tot 14 april toch van gekomen: de vakbeurs en activiteitenprogramma Food Technology. En dat is maar goed ook, want deze happening is moeilijk denkbaar als online evenement.

Hoge kwaliteit etikettering steeds meer een must

Hoge kwaliteit etikettering steeds meer een must

Een etiket bevat dé informatie die een consument nodig heeft voor het maken van een aankoop. Best belangrijk dus dat een etiketteringsproces goed is ingericht. Niet alleen voor de consument, maar ook voor de tracebility van het product en de ingrediënten.

Sprong voorwaarts door metabarcoding

Sprong voorwaarts door metabarcoding

Vlaamse wetenschappers hebben met een op DNA-gebaseerde analysetechniek bederforganismen in voeding aangetroffen die met klassieke analysetechnieken niet opgepikt werden.

Nieuwe fruitbakjes met 40 procent Rpet

Nieuwe fruitbakjes met 40 procent Rpet

Supermarktketen Albert Heijn is een flink eind op streek om haar doelstelling te halen om vanaf 2025 jaarlijks 20 miljoen kilo minder plastic te gebruiken voor haar verpakkingen. En dat is dan gemeten vanaf 2017. “Op dit moment zitten we op 9,8 miljoen kilo”, zo vertelt verpakkingsexpert bij Albert Heijn Marion Beugelsdijk.

Optimalisatie van de keten? Verspil minder eten.

Optimalisatie van de keten? Verspil minder eten.

De wereldbevolking neemt sterk toe: in 2050 wonen er naar schatting 10 miljard mensen op onze aarde. Meer mensen, betekent een grotere behoefte aan voedsel: naar verwachting zal de mondiale voedselvraag de aankomende 28 jaar met maar liefst 60% stijgen.

De echte (meer)waarde van appels - e.a. fruit

De echte (meer)waarde van appels - e.a. fruit

De lokale fruitteelt heeft het zwaar. Nieuwe toepassingen kunnen een flinke boost betekenen. Jerome Hendriks, hoogleraar neuroimmonologie, bestudeert gezondheidsbevorderende stoffen in appels. Een daarvan, florentine, springt eruit.

Transitie naar gezonder en duurzamer voedselaanbod noodzakelijk

Transitie naar gezonder en duurzamer voedselaanbod noodzakelijk

De voedingsindustrie moet veranderen en met een duurzamer en gezonder aanbod komen. Daarvoor pleit keynote speaker Jaap Seidell tijdens zijn lezing op de tweede dag van Food Technology. “We hebben ons kapot geïnnoveerd aan producten voor kinderen, maar het zijn allemaal producten die ze eigenlijk niet zouden moeten eten.”

Food in Transitie 2030: Technische én sociale innovatie

Food in Transitie 2030: Technische én sociale innovatie

Wetenschappelijk onderzoek en innovatie zijn niet meer weg te denken uit onze samenleving. Alles kan beter, mooier én sneller. De druk om bij te blijven ligt dus hoog: het is innoveren of verzuipen.

Automatisering rondom ‘naakte’ producten | Forward Engineering

Hoe automatiseer je als voedselproducent een productieproces met ‘naakte’ organische producten, zonder groot financieel risico? QING en Stäubli Robotics lanceren een unieke aanpak in de Agri en Food markt.

EVMI
EVMI

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€ 49,99 ex. btw

Profiteer nu
Editie 5 2022
Editie 5 2022

In EVMI 4 staat het thema automatisering centraal. Met onder meer: interview met Erasmus Q-Intelligence over voorspellingstools, het AGROS-project van WUR en een nieuwe stappenmoter voor food. Lees de editie hier!

EVMI 4 online
Hygiënespecial
Hygiënespecial

De Hygiënespecial is verschenen, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.

Lees meer
Evenementen

ESPERA TECH DAY

20 september 2022

Lees meer

Enza Zaden: Summer Field Days

27 september 2022 - 30 september 2022

Lees meer

Bijeenkomst richtlijnen en normen in de machinebouw voor de voedselproducerende industrie

6 oktober 2022 - 6 oktober 2022

Lees meer
EVMI Nieuwsbrief

Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van EVMI iedere dinsdag en donderdag en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de voedingsmiddelenindustrie.

Inschrijven
Evmi op Social

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea