Artikelen
Van suikerproducent tot suikerbietverwerker

Van suikerproducent tot suikerbietverwerker

Steeds meer voedselbedrijven weten waardevolle producten en materialen uit wat ooit hun restproducten waren te halen. Weinigen zijn hierin echter zo ver gevorderd als Royal Cosun.

Insecteneiwit zoekt beste toepassing

Insecteneiwit zoekt beste toepassing

2021 was een goed jaar voor het consumptie-insect (al denkt het beestje daar zelf mogelijk anders over). Na de meelworm en de sprinkhaan kreeg ook de krekel goedkeuring van de Europese commissie om als ’novel food’ voor menselijke consumptie te worden toegelaten.

‘Makkelijk’ eten zorgt voor overeten

‘Makkelijk’ eten zorgt voor overeten

Hoe kan slimme technologie bijdragen aan gezonder eten? In het Wageningse voedingslab zijn ze dat aan het onderzoeken. Met behulp van sensoren, scanners, speciale camera’s en Artificiële Intelligentie (AI) wordt data verzameld over wat en hoe men eet.

Aan de slag met maatschappelijke uitdagingen

Aan de slag met maatschappelijke uitdagingen

Bij HAS Hogeschool staat een goede aansluiting bij het werkveld voorop. Daarom werkt de hogeschool op verschillende manieren samen met het bedrijfsleven.

Modulair ontwerpen: sneller, eenvoudiger en beter

Modulair ontwerpen: sneller, eenvoudiger en beter

Ontwerp je (complexe) producten, machines en systemen? Dan is modulair ontwerpen dé ideale methode om het ontwerpproces te versnellen, te vereenvoudigen, risico’s te verkleinen en groei op de lange termijn te stimuleren.

Een nieuw recept voor de voedingssector

Een nieuw recept voor de voedingssector

We zitten niet alleen in een energietransitie, maar ook in een voedseltransitie. En dat is geen toeval: beide zijn onlosmakelijk met de verandering in ons klimaatbewustzijn verbonden. In hun boek The Future of Food – Een nieuw recept voor de voedingssector houden auteurs Jorg Snoeck en Stefan Van Rompaey de belangrijkste ontwikkelingen die plaats (zullen)...

‘Bijdragen aan duurzame en gezonde wereld’

‘Bijdragen aan duurzame en gezonde wereld’

Als jonge productontwikkelaar hoopt Guusje van der Vleuten (22 jaar) een bijdrage te leveren aan een betere wereld. Ze viel met haar Better Bites, kubusvormige vegetarische ovensnacks, al in de prijzen.

Duurzame relaties

Duurzame relaties

Gespecialiseerd in recruitment, executive search en interim-management voor de food branche: DUPP. Het bedrijf opereert vanuit Wageningen en zit daarmee dicht op de foodbranche.

Papieren foodverpakking met coating onder de loep

Papieren foodverpakking met coating onder de loep

Kunnen (gecoate) papieren verpakkingen een alternatief bieden voor plastic? Twee Belgische instituten zijn een onderzoek naar gestart naar dit soort verpakkingen. In de tussentijd zijn twee Poolse en twee Duitse instituten en organisaties aangesloten.

Samenwerking klant en leveranciers | Hightech yoghurtafvulmachine

Samenwerking klant en leveranciers | Hightech yoghurtafvulmachine

Bij Steven in Joure ontwikkelden en bouwden de 18 werknemers in amper vijf maanden een volledig nieuwe automatische yoghurt-afvulmachine. Geholpen door een intensieve samenwerking met de eindklant én toeleveranciers werd er een bijzondere hightech machine neergezet.

EVMI
EVMI

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€ 49,99 ex. btw

Profiteer nu
Editie 5 2022
Editie 5 2022

In EVMI 4 staat het thema automatisering centraal. Met onder meer: interview met Erasmus Q-Intelligence over voorspellingstools, het AGROS-project van WUR en een nieuwe stappenmoter voor food. Lees de editie hier!

EVMI 4 online
Hygiënespecial
Hygiënespecial

De Hygiënespecial is verschenen, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.

Lees meer
Evenementen

ESPERA TECH DAY

20 september 2022

Lees meer

Enza Zaden: Summer Field Days

27 september 2022 - 30 september 2022

Lees meer

Bijeenkomst richtlijnen en normen in de machinebouw voor de voedselproducerende industrie

6 oktober 2022 - 6 oktober 2022

Lees meer
EVMI Nieuwsbrief

Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van EVMI iedere dinsdag en donderdag en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de voedingsmiddelenindustrie.

Inschrijven
Evmi op Social

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea