Artikelen
Internetcriminelen richten zich op kleine bedrijven

Internetcriminelen richten zich op kleine bedrijven

Internetcriminelen hebben in 2018 bij ruim de helft (52%) van de kleine bedrijven geprobeerd geld of gegevens buit te maken. Dit blijkt uit het Alert Online-onderzoek onder mkb’ers. Phishing en acquisitiefraude zijn hierbij de meest gebruikte methodes. Ondanks deze toenemende dreiging, maken deze bedrijven zich juist steeds minder zorgen over hun digitale...

Intervisie2018: actuele trends en ontwikkelingen in retail

Intervisie2018: actuele trends en ontwikkelingen in retail

Focusplaza organiseert op dinsdag 27 november Intervisie2018 in de DRU Cultuurfabriek Ulft. Deelnemers aan deze dag krijgen inzicht in de actuele trends en ontwikkelingen in de retail. Op het programma staan onder andere consumentengedrag, actuele best-practices uit binnen- en buitenland en speeddate-sessie. De hele dag staat in het teken van het uitwisselen...

Baaijens houdt Open huis in Oss

Baaijens houdt Open huis in Oss

Het Baaijens Open Event trekt deze dagen partners en klanten van het bedrijf naar bourgondisch Brabant. In Oss staan machines van de verschillende partners opgesteld. “Dat is het interessante van Baaijens, dat ze een keten van leveranciers hebben”, aldus Frederico van Inox Meccanica. Dit Italiaanse bedrijf produceert vulmachines voor vlees in elastische...

Overname Dobla door Italiaans bedrijf

Overname Dobla door Italiaans bedrijf

De Nederlandse chocolademaker Dobla is 2 oktober verkocht aan IRCA, een belangrijke Europese producent van chocolade en ingrediënten voor bakkerij, banket, ijs en horeca met het hoofdkantoor in Italië. Volgens het Financieel Dagblad hebben de Italianen er tussen de 150 en 200 miljoen Euro voor betaald. Overname Dobla Beide bedrijven hebben veel overeenkomsten...

Effectief Leiderschap

Effectief Leiderschap

Kunt u als leider variëren in uw leiderschapsstijl of heeft u (onbewust) voorkeur voor een stijl? Van Hersey en Blanchard is de bekende theorie van Situationeel Leiderschap, gevormd door de gedachte dat de ideale leiderschapsstijl samenhangt met de situatie en dat een goed leider zijn stijl kan aanpassen aan de omstandigheden. Het ene moment stuurt...

De eerste editie van Amsterdam Food Week

De eerste editie van Amsterdam Food Week

Vandaag gaat de eerste editie van de Amsterdam Food Week van start. Van 1 tot en met 7 oktober komen chefs, ondernemers, onderzoekers, voedselrecensenten, bestuurders en talenten samen in het Food Center Amsterdam. Amsterdam Food Week Het programma van Amsterdam Food Week behandelt alle actuele onderwerpen in de foodscene. Van innovatie, duurzaamheid...

Unox lanceert vegetarische rookworst

Unox lanceert vegetarische rookworst

Unox introduceert vandaag een vegetarische variant van zijn rookworst. Het bedrijf zegt daarmee de groeiende groep Nederlanders aan te willen spreken die niet meer iedere dag vlees eet. De cijfers liegen er niet om: meer dan de helft van de Nederlanders eet volgens het Voedingscentrum drie of meer dagen per week geen vlees, en volgens onderzoeksbureau...

Klimaatbewustzijn consument groeit maar koopgedrag blijft achter

Klimaatbewustzijn consument groeit maar koopgedrag blijft achter

De helft van de Nederlanders is zich bewust van de impact die dagelijkse producten hebben op het klimaat, maar bij slechts een klein deel is de klimaatimpact van een product bepalend bij de keuze in de supermarkt. Dat blijkt uit een enquête van Climate Neutral Group. Ruim de helft van de respondenten van het onderzoek zegt zich zorgen te maken over...

Kennisevent voor de foodindustrie

Kennisevent voor de foodindustrie

Foodindustrie Experts lanceert haar eerste kennisevent, op 8 november in Mereveld Zaal Koetshuis in Utrecht. Dit jaarlijks terugkerende event is exclusief voor ondernemers van foodproducerende bedrijven. De organiserende partners leveren elk een eigen specialisme op het gebied van wegen, bedrijfsnetwerken, verpakken, transport(planning), software, automatisering,...

De haken en ogen van kweekvlees

De haken en ogen van kweekvlees

Paul Riteco van restaurant D’Swarte Walvis in Zaandam was van plan om dit jaar voor nieuwsgierigen bij wijze van experiment eendenkweekvlees van de Amerikaanse startup Just op het menu te zetten. Daar stak de NVWA een stokje voor: het vlees moest verzegeld in de vriescel blijven. Een anticlimax, een kleine vijf jaar na de lancering van de eerste hamburger...

EVMI Nieuwsbrief

Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van EVMI iedere dinsdag en donderdag en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de voedingsmiddelenindustrie.

Inschrijven
Meest recente uitgave

evmi-1-2019
EVMI 1 - januari 2019
EVMI bestaat 20 jaar, en dat vieren we met vernieuwing op alle fronten..

Bekijk de inhoud
Gratis 2 nummers op proef

Bent u nog niet bekend met EVMI?
Vraag dan hier uw proefabonnement aan en ontvang 2 gratis proefnummers.

Aanvragen
Evenementen

ProVeg New Food Conference

21 maart 2019 - 22 maart 2019

Lees meer

Digital Food

26 maart 2019 - 26 maart 2019

Lees meer

Empack Den Bosch

3 april 2019 - 4 april 2019

Lees meer