Artikelen
De branche in cijfers

De branche in cijfers

Dit najaar kwam branchevereniging FNLI met hun jaarlijkse monitor voor de levensmiddelenindustrie. Die laten een stabiele branche zien, maar wel een waarin de groei een klein beetje lijkt te haperen. Na een aantal jaar forse groei is de productie in de levensmiddelensector afgelopen jaar gestabiliseerd. In 2018 bedroeg de totale productiewaarde van...

Heldere conclusies over verneveling van desinfectiemiddelen

Heldere conclusies over verneveling van desinfectiemiddelen

Chloordioxide en perazijnzuur zijn bekende middelen om procesapparatuur in de voedingsmiddelenindustrie te desinfecteren. Gemengd met water leidt het gebruik van chloordioxide tot residu. Kan verneveling met perazijnzuur een alternatief bieden? Wageningen Food & Biobased Research zocht het uit. Er gelden strenge Maximale ResiduLimieten (MRL) voor...

'Hygiëne is vooral inventariseren en logisch nadenken'

'Hygiëne is vooral inventariseren en logisch nadenken'

Een goede hygiëne bereik je niet alleen met secuur poetsen. Een slim ontwerp voor de indeling van de fabriek en de schoonmaakprocessen is een noodzakelijke basis, want ‘schoonmaken is vaak simpelweg het verplaatsen van vuil’. Hoe maak je zo’n ontwerp, en wat zijn de grootste valkuilen? Het lijkt logisch om hygiëne op nummer...

Vion ziet kansen voor ongegaarde private label vleesvervangers: 'dit is er nu nog niet.'

Vion ziet kansen voor ongegaarde private label vleesvervangers: 'dit is er nu nog niet.'

Willem Cranenbroek heeft sinds kort de leiding over een nieuwe tak van vleesbedrijf Vion: ME-AT. Met het nieuwe initiatief zet Vion voor het eerst stappen op de markt voor vleesvervangers. ‘Ons team zit vol energie en grootse toekomstplannen.’ Cranenbroek heeft in zijn niet al te lange loopbaan al van flink wat managementfuncties geproefd...

De werkdag van: Liselotte Mooiweer, FrieslandCampina

De werkdag van: Liselotte Mooiweer, FrieslandCampina

De dag begint voor Liselotte Mooiweer, project manager/development specialist Early Life Nutrition bij FrieslandCampina Ingredients, met een fietstocht naar de campus van de Wageningen Universiteit. Daar is het lichte gebouw van het FrieslandCampina innovation centre met haar laboratoria, proefproductielhal en kantoren gehuisvest. Liselotte Mooiweer is...

‘Robotica in de landbouw is veel uitdagender’

‘Robotica in de landbouw is veel uitdagender’

Robotisering en KI vinden ook hun doorgang in de agrofoodsector. Maar daarbij mogen we ons niet blindstaren op de technologie en moeten we ook de democratisering van de technologie goed in de gaten houden, betoogt Peter Groot Koerkamp, hoogleraar Biosystems Engineering aan Wageningen University. ‘Wat we op mondiaal niveau zien is dat de technologische...

Veilig voedsel met plasmatechnologie

Veilig voedsel met plasmatechnologie

Koud atmosferisch plasma biedt mogelijkheden die de beheersing van hygiëne en veiligheid volledig kunnen veranderen. Maar wat is koud plasma in hemelsnaam? En hoe zou je het effectief kunnen inzetten voor hygiënetoepassingen? Onderzoeker Erik Esveld van Wageningen Food & Biobased Research vertelt waar de ontwikkeling richting praktijktoepassing...

Food Hub: hoe de Rotterdamse haven verslogistiek faciliteert

Food Hub: hoe de Rotterdamse haven verslogistiek faciliteert

Bederfelijke voedselwaren eisen een speciale afhandeling in de haven. Met de aanleg van de Rotterdam Food Hub zet Havenbedrijf Rotterdam in op het in- uit- en doorvoeren van deze voedselwaren. Na de VS is Nederland de grootste landbouwexporteur ter wereld. Met een overslag van 16 miljoen ton per jaar is de Rotterdamse haven marktleider op dit gebied...

De trends van Anuga

De trends van Anuga

Meer dan 284.000 vierkante meter beursvloer, 165.000 bezoekers en duizenden innovaties van bedrijven uit bijna honderd landen. De Anuga in Keulen is als grootste levensmiddelenbeurs ter wereld onmisbaar voor iedereen die geïnteresseerd is in eten en drinken. Dé foodtrend voor de komende jaren? Vegan! Degene die nog nooit de Anuga heeft bezocht,...

Uniek logistiek systeem bij SPAR

Uniek logistiek systeem bij SPAR

Dit jaar nam food retailer Spar een nieuw distributiecentrum in bedrijf met een vergaand gemechaniseerde oplossing. Zowel de palletopslag als orderverzameling gebeurt voor een groot deel automatisch. Dat is uniek in supermarktland, en misschien wel met goede reden. SPAR begon in 1932 als coöperatie van onafhankelijke winkels. Door samen te werken...

EVMI Nieuwsbrief

Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van EVMI iedere dinsdag en donderdag en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de voedingsmiddelenindustrie.

Inschrijven
EVMI
EVMI

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€ 49,99 ex. BTW 

Profiteer nu
Editie 8 - 2019

In EVMI 1 2020 lees je wat o.a. smart industry en kunstmatige intelligentie kunnen betekenen in het productieproces. Ook nemen we een kijkje in het nieuwe R&D-centrum van Unilever, midden op de universiteitscampus in Wageningen.

Bekijk de inhoud
Evenementen

Training VITAL risicobeoordeling allergenen Eindhoven Airport

2 april 2020

Lees meer

Vakbeurzen Maintenance en Worksafe

23 april 2020

Lees meer

Cursus Kwaliteit in Bedrijf

7 mei 2020

Lees meer
Evmi op Social

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea