Artikelen
'Holistisch' verenigd naar het jaar 2080

'Holistisch' verenigd naar het jaar 2080

Holistisch’ naar verpakken kijken en met een ‘open mind’ samenwerken, zo hebben ondernemingen de beste kans het jaar 2080 te halen.

Food in Transitie 2030: niets constanter dan verandering

Food in Transitie 2030: niets constanter dan verandering

De continue verandering in onze maatschappij vraagt veel van de bedrijven en mensen in de levensmiddelenindustrie. Hoe zorg je ervoor dat je vitaal, vaardig en wendbaar blijft?

Eiwittransitie: waar staan we en waar gaan we naartoe?

Eiwittransitie: waar staan we en waar gaan we naartoe?

Sinds eind vorig jaar heeft ons land de Nationale Eiwitstrategie. Het is een antwoord op de oproep in 2018 van de Europese Unie: om in de behoefte aan plantaardig eiwit te voorzien, moeten de lidstaten minder afhankelijk worden van de import van bijvoorbeeld soja en meer zelfvoorzienend worden.

Meer aandacht voor consumentenperspectief

Meer aandacht voor consumentenperspectief

Learning by doing is het credo bij Flevo Campus in Almere. Bij het kennisplatform houden ze zich in verschillende projecten bezig met voedselvraagstukken van de toekomst. Op microniveau, dus voor de stad en regio.

Studenten Inholland Delft presenteren innovatieve food-startups

Studenten Inholland Delft presenteren innovatieve food-startups

Van glutenvrije poffertjes tot een likeur van overgebleven sinaasappelschillen. Ook dit jaar brengen studenten van de opleiding Food Commerce and Technology in Delft nieuwe producten en diensten op de markt, tijdens de minor Challenge Ondernemen.

Geen akkoord over nieuwe cao voor bakkers

Geen akkoord over nieuwe cao voor bakkers

De laatste ronde van de onderhandelingen over een nieuwe cao bakkersbedrijf op 20 december heeft geen cao-akkoord opgeleverd. Daarom hebben werkgeversorganisaties NVB en NBOV een eindbod neergelegd. Vakorganisaties FNV en CNV roepen hun achterban op het eindbod af te wijzen.

Tienpuntenplan 2019 - 2025 FNLI

Tienpuntenplan 2019 - 2025 FNLI

De levensmiddelenindustrie is van oudsher een spil in de circulaire economie. Samen met boeren, veevoederproducenten en steeds meer bedrijven maken de leden van de Federatie Nederlandse Levensmiddelenindustrie (FNLI) werk van een zo hoogwaardig mogelijke inzet van biotische en abiotische materialen/stromen.

Screening van gefermenteerde producten | Snelle ontwikkeling van plantaardige voedingsmiddelen

Screening van gefermenteerde producten | Snelle ontwikkeling van plantaardige voedingsmiddelen

Bij de ontwikkeling van nieuwe gezonde en duurzame voedingsproducten kan fermentatie van plantaardige grondstoffen een belangrijke rol spelen. Het kan helpen om de juiste smaak, textuur en houdbaarheid te krijgen. Wageningse onderzoekers bedachten een snelle methode om de met fermentatie verkregen producten te screenen op gewenste eigenschappen.

Recyclen kan makkelijker | Nadenken over ontwerp verpakking

Recyclen kan makkelijker | Nadenken over ontwerp verpakking

Milieuorganisatie Natuur & Milieu ging langs bij de zes grootste supermarktketens van ons land en bij biowinkel EkoPlaza, om te kijken in hoeverre de retailers op schema zijn met het recyclebaar maken van hun verpakkingen.

Cybersecurity in de industrie | Vraag niet óf, maar wanneer het mis gaat

Cybersecurity in de industrie | Vraag niet óf, maar wanneer het mis gaat

Je denkt er liever niet aan: een aanval van hackers. Maar de actualiteit laat zien dat het tegenwoordig een reële dreiging is, en zeker ook voor de voedings-middelenindustrie. De vraag lijkt niet te zijn óf het gebeurt maar wanneer het jouw bedrijf overkomt. Ligt er een noodplan klaar voor het geval dát?

EVMI
EVMI

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€ 49,99 ex. btw

Profiteer nu
Editie 5 2022
Editie 5 2022

In EVMI 4 staat het thema automatisering centraal. Met onder meer: interview met Erasmus Q-Intelligence over voorspellingstools, het AGROS-project van WUR en een nieuwe stappenmoter voor food. Lees de editie hier!

EVMI 4 online
Hygiënespecial
Hygiënespecial

De Hygiënespecial is verschenen, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.

Lees meer
Evenementen

ESPERA TECH DAY

20 september 2022

Lees meer

Enza Zaden: Summer Field Days

27 september 2022 - 30 september 2022

Lees meer

Bijeenkomst richtlijnen en normen in de machinebouw voor de voedselproducerende industrie

6 oktober 2022 - 6 oktober 2022

Lees meer
EVMI Nieuwsbrief

Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van EVMI iedere dinsdag en donderdag en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de voedingsmiddelenindustrie.

Inschrijven
Evmi op Social

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea