Artikelen
Nieuwe stappenmotor ideaal voor food
Een nieuw type stappenmotor ontstond tijdens het promotieonderzoek van Vincent Groenhuis. Voor het uitvoeren van gerobotiseerde borstpuncties in een MRI-scanner bleken zowel technologie als uitvoering van bestaande stappenmotoren (stepper motor) niet geschikt.
De florerende mens als succesindicator
Technologische ontwikkeling zoals automatisering werkt als smeerolie in het versnellen van transities. Alleen staat naast die technologie wel een mens, die de transitie vaak met angst voor het verdwijnen van diens baan aanschouwt.
Het AGROS-project | Werken aan een autonome kas
Voor een steeds verder groeiende bevolking speels glastuin-bouw een sleutelrol in de productie van verse groenten en fruit. In de afgelopen decennia zijn glastuinbouwbedrijven steeds groter geworden en de teelt steeds complexer.
Geautomatiseerde voorspelling van afzet
Welke afzet kunnen wij de komende tijd verwachten? Hoe zorgen we ervoor dat we niet te weinig maar ook niet te veel produceren? Hoe kunnen we onze afzet vergroten?
Stapsgewijs verbeteren
Stap voor stap naar betere voedingswaarden. Fabrikanten van levensmiddelen kunnen aan de slag met het nieuwe RIVM-rapport 'Nieuwe criteria voor productverbetering. Zout-, verzadigd vet- en suikergehalten voor voedingsmiddelengroepen'.
‘Bitten by the bug’
Marleen van de Groep werkt als accountmanager voor SVZ, een bedrijf dat handelt in onder meer puree, sappen en concentraten van groenten en fruit. Ze heeft inmiddels zo’n twintig jaar ervaring in de voedingsingrediëntenbranche en werkte voor verschillende bedrijven. “Ik vind dit een heel prettige branche om in te werken. De dynamiek en het internationale...
Vetzuren uit organisch afval
Vetzuren zijn een belangrijk ingrediënt van voedingsmiddelen. De behoefte om deze op een circulaire manier te produceren, wordt sterker. ChainCraft voorziet hierin door diverse vetzuren te maken uit organische reststromen van de voedingsindustrie.
Procesveiligheid: van grondstof tot consument
Als het om voeding gaat, moeten alle stappen in de keten veilig zijn. Je bent zelf verantwoordelijk voor de veiligheid van je eigen proces, voor de schakel die je vormt in de levensmiddelenketen. In de levensmiddelenketen is het wettelijk verplicht om je proces in kaart te brengen en de risio’s te borgen.
Hoofd- en hartingrediënten
Mensen zijn zich steeds bewuster van wat ze consumeren. Dat wat ze consumeren is een verlengde van hetgeen wat zij belangrijk vinden: dat wat in lijn ligt met hun normen en waarden. Consumeren is een extensie van wie ze zijn en wat ze belangrijk vinden. Daarom stellen ze zichzelf steeds vaker de ‘lastige’ vragen over herkomst, waarde en productie: transparantie...
Waar leg je de grens?
De huidige pandemie vond haar oorsprong in China, maar de volgende zou best wel eens in Nederland kunnen ontstaan. We kampen met de grootste vogelgriepepidemie ooit en de risico’s nemen toe. Hoogleraar virologie Marion Koopmans: “We moeten de hand in eigen boezem steken.”
EVMI
Editie 2 2023

In dit nummer van EVMI staat Food Technology centraal. Met onder meer: interview met Lean Goedegebuure over traceerbare cacao en lezingen en seminars op de beurs. Lees de editie hier!
EVMI 2 onlineVerpakkingsspecial
Evenementen
EVMI Nieuwsbrief
Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van EVMI iedere dinsdag en donderdag en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de voedingsmiddelenindustrie.
Inschrijven