Boermarke produceert lekkere plantaardige kaas op grote schaal

Multivac Boermarke

Door de stijgende vraag naar plantaardige alternatieven voor kaas en de eigen ambities heeft Boermarke in 2021 een compleet nieuwe productielijn voor plantaardige kazen in gebruik genomen. Inzet is om dagelijks meer dan 10 ton te produceren. Plantaardige kaas die niet te onderscheiden is van reguliere kaas qua smaak, textuur, kleur en geur. De lat ligt hoog, het team is enthousiast.

Korte lijnen

De keuze om met MULTIVAC samen te werken is een bewuste legt Product- en Procestechnoloog Vera Weller uit: “Als zuivel – en ijsmaker hebben wij van huis uit geen ervaring op het gebied van ‘vaste producten’ als plantaardige kaas. Het snijden, verpakken en etiketteren op een professionele, volwaardige en betrouwbare manier van plantaardige kaas is nieuw. Ook als het gaat om houdbaarheid. Om dit hele (productie)proces goed te laten verlopen kwamen we al snel uit bij MULTIVAC. Een wereldspeler op dit gebied, met toch lokale goed bereikbare contacten in Nederland. Korte lijnen, snel handelen, actief meedenken.”

Proactief

Vera Weller: “Boermarke is de eerste producent op deze schaal met vegan kaas. Op basis van de snel groeiende ontwikkelingen op voedingsgebied hebben we op eigen initiatief de plantaardige kaasalternatieven ontwikkeld, en zijn daarmee proactief naar de klanten toegegaan. Gezien de grote interesse en bestellingen hebben we er alle vertrouwen in dat deze nieuwe markt zich verder snel zal gaan ontwikkelen. Daar zetten we nadrukkelijk op in.”

Lees verder over de keuzes van Boermarke in product en productie.

Lees ook
Fooditive ontwikkelt LowSalt en Bee-free-Honey

Fooditive ontwikkelt LowSalt en Bee-free-Honey

De plantaardige ingrediëntenfabrikant Fooditive maakt bekend de productie op te schalen. Daarnaast introduceert de Nederlandse startup twee nieuwe ingrediënten: LowSalt en Bee-free-Honey.

WUR en Those Vegan Cowboys onderzoeken mogelijkheden voor plantaardige kaas

WUR en Those Vegan Cowboys onderzoeken mogelijkheden voor plantaardige kaas

Kaas is lastig na te maken. Plantaardige alternatieven hebben meestal niet dezelfde smaak en structuur als kaas van koemelk. Daarom doet Etske Bijl, onderzoeker Food Quality and Design aan Wageningen University & Research. met haar team onderzoek naar de mogelijkheden om duurzame en voedzame kaas te maken met behulp van micro-organismen.

Samenwerking Vandersterre en Max &Bien

Samenwerking Vandersterre en Max &Bien

Kaasproducent Vandersterre gaat samenwerken met plantaardige kaasmakerij Max & Bien. Hierdoor krijgt Max & Bien de mogelijkheid om hun merk breder in de markt te zetten. In Nederland en daarbuiten.