De juiste expertise: automatisering en Motion Control

Automatisering wordt steeds complexer en steeds meer factoren spelen een rol bij het kiezen van de juiste oplossing. Het helpt als je de hulp inroept van een systeemintegrator die de verschillende onderdelen op de juiste manier kan invullen en meedenkt over de vraag achter de vraag.

VSE Industrial Automation in Schoonhoven is een partij die precies dat doet. En niet schroomt om voorop te lopen. Of het nu gaat om digitalisering, elektrificatie, duurzaamheid, dashboarding en de oplossingen die daarmee worden gerealiseerd voor eindgebruikers, maar ook voor andere organisaties in de industriële keten. “Wij zorgen voor een slimme en optimale integratie van mechanica, elektronica en software”, vertelt commercieel manager Radboud van Dusseldorp. “Het streven is de perfecte machine met een optimale balans tussen efficiëntie en duurzaamheid.”

Gebruiken wat er is

Van Dusseldorp stipt een paar onderwerpen aan die in de machinebouw en moderne productiefaciliteiten veel aandacht krijgen. “Bij verschillende klanten hebben we oplossingen gerealiseerd die heel slim gebruik maken van wat er al is. Want waarschijnlijk verzamelen de machines in een fabriek al heel veel data. Die data gebruiken we in een overkoepelend dashboard waarin alle beschikbare data wordt gecombineerd en wordt omgezet naar informatie. Want data is leuk, maar je moet wel weten wat je ermee moet doen. Zo krijg je inzicht in de mogelijkheden om de efficiency van jouw productieproces te optimaliseren. Een simpele manier om bijvoorbeeld energiebesparing te realiseren. Net als elektrificatie. Ook een onderwerp waar we veel in doen op dit moment.”

Een gouden team

Of ze geen concurrent zijn van machinebouwers? “Nee, dat zijn we zeker niet, we zijn partner voor de machinebouwers, een partner die waarde biedt. We houden ons uitsluitend bezig met Industrial Automation & Motion Control, of het nu gaat om systeemintegraties, klantspecifieke besturingssoftware of mechatronische innovaties. Wij zorgen voor de automatisering en robotisering van machines met onze eigen modulaire software.”

Modulair transportsysteem

Dat VSE Industrial Automation graag voorop loopt, blijkt uit de ontwikkeling van een Multi-Carrier-System, het MCS®. “Het is een modulair transportsysteem dat bestaat uit individuele eenheden die vrij kunnen bewegen tussen verschillende stations. Je kunt deze eenheden zeer nauwkeurig synchroniseren binnen het bestaande transportproces en zowel gegroepeerd als individueel laten bewegen. Dit biedt een breed scala aan mogelijkheden om het transport naar eigen wens te configureren. Door de modulaire opbouw is het systeem intelligent op de plekken waar het écht nodig is, zoals bij de cruciale punten van railsystemen. Dit brengt een aanzienlijke kostenbesparing met zich mee ten opzichte van volledig intelligente systemen.”

Service staat voorop

“Onze automatiseringsoplossingen zijn bijna altijd een cruciaal onderdeel van de kernprocessen van onze klanten. Storingen zijn dus niet gewenst, op zijn zachtst gezegd”, stelt de goedlachse Van Dusseldorp. “Door regelmatig preventief onderhoud zorgen we voor de maximale uptime in de processen. Onze servicedienst werkt volgens een Service Level Agreement (SLA) en zorgt zeven dagen per week, 24 uur per dag voor (remote) hulp bij storingen. We doen er alles aan om onze klanten in bedrijf te krijgen en te houden!”

Lees ook
X34C X-ray systeem: een kosteneffectieve inspectie van individuele producten

X34C X-ray systeem: een kosteneffectieve inspectie van individuele producten

METTLER TOLEDO introduceert de X34C X-ray systeem. Het nieuwe x-ray systeem is gebaseerd op drie belangrijke ontwerpprincipes: compact ontwerp, snelheid en nauwkeurigheid. Hiermee ontdekt u eenvoudig en snel verontreinigingen in individuele verpakte producten. Het systeem is geschikt voor voedingsmiddelen en farmaceutische producten.

Machineveiligheid in voedingsmiddelenindustrie

Machineveiligheid in voedingsmiddelenindustrie

De bouw van een machine in de voedingsmiddelenindustrie brengt twee belangrijke uitdagingen met zich mee. Uitdaging 1 machineveiligheid; alles op en aan een machine moet zo goed mogelijk zijn afgeschermd om de veiligheid van de gebruiker te kunnen garanderen. Uitdaging 2 hygiëne; een installatie moet makkelijk bereikbaar en reinigbaar zijn.

Hygiënisch werken met duurzame ladingdragers

Hygiënisch werken met duurzame ladingdragers

Kunststof biedt ons veel voordelen. Dankzij kunststof kunnen we ons voedsel langer bewaren en kennen we medische oplossingen zoals protheses. Daarentegen worden we ons ook steeds meer bewust gemaakt van de nadelen van plastics. Het is goed dat we ons met zijn allen meer bewust worden van hoe we kunststof op de juiste manier kunnen toepassen.