Hygiënisch ontwerp en reinigbaarheid machines voor voedselveiligheid

ABB bedrijfsinformatie voedselveiligheid

ABB – Whitepaper voedselveiligheid

Het correct reinigen en ontsmetten van machines is een belangrijk basis voor de hygiëne in voedselverwerkende omgevingen. Het vormt echter tegelijkertijd ook een stevige uitdaging voor voedsel- en drankverwerkers. Het is vaak niet eenvoudig om goed achter, tussen en onder apparatuur en componenten te komen. Bovendien kan personeel – afhankelijke van het soort verwerking – zelf ook een grote bedreiging vormen voor de reinigbaarheid. Fabrikanten van voedingsmiddelen en dranken willen het reinigen efficiënt en grondig kunnen uitvoeren. Daarom streven ze naar gladde, ronde of hellende oppervlakken om ophoping van vloeistoffen of producten te voorkomen. De toegepaste producten moeten bovendien voldoen aan de juiste classificaties en certificeringen voor toepassing en omgeving.

Juist ontwerp

Door het juiste ontwerp, materiaal- en componentgebruik en de bereikbaarheid zijn machines makkelijker te reinigen én wordt vuil-, voedsel-, of bacterie-ophoping voorkomen. Een eenvoudig rekensommetje leert dat materialen bepalend kunnen zijn en een aanzienlijke invloed kunnen hebben op de snelheid en het gemak waarmee kan worden gereinigd maar ook van de prestaties en levensduur van elektrische installaties.

ABB’s Whitepaper Voedselveiligheid

Dat waarborgt niet alleen de voedselveiligheid maar verbetert ook de productiviteit en continuïteit van het productieproces. Meer weten? In ABB’s Whitepaper Voedselveiligheid passeren alle facetten de revue waarmee OEM’ers, system integrators en installateurs meerwaarde kunnen leveren. De whitepaper omvat ook een checklist waarmee kan worden vastgesteld of producten in voedselverwerkende omgevingen aan de vereiste criteria voldoen. De whitepaper kan hier worden gedownload.

ABB Logo klein

Download hier

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Contaminanten belangrijke bedreiging voedselveiligheid visketen

Contaminanten belangrijke bedreiging voedselveiligheid visketen

Contaminanten vormen een belangrijke bedreiging voor de voedselveiligheid in de visketen. Dat concludeert de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit na een integrale keten- en risicoanalyse. In een brief stelt minister Piet Adema van LNV de Tweede Kamer op de hoogte.

Symposium: Leugens op mijn bord, mondiaal voedselprobleem of een onveilige economische flirt?

Symposium: Leugens op mijn bord, mondiaal voedselprobleem of een onveilige economische flirt?

Onze voedselketen is kwetsbaar. Oorlogen, speculatie met de grondstoffen en de energiecrisis zorgen ervoor dat onze voedselketen flink is opgeschud. De creativiteit van producenten en handelaren stijgt nu soms tot grote hoogte. Ingrediëntsubstitutie vindt op grote schaal plaats, er wordt nog méér water verkocht en sommige verpakkingen zijn doodleuk...

Foodwatch: Te veel pesticiden in fruit voor kinderen

Foodwatch: Te veel pesticiden in fruit voor kinderen

Er zitten te veel pesticiden in fruit dat populair is bij kinderen, zoals mandarijnen en sinaasappelen. Dat concludeert Foodwatch na een analyse van de residu-cijfers van groente en fruit van Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA).