Machineveiligheid in voedingsmiddelenindustrie

ABB Machineveiligheid

De bouw van een machine in de voedingsmiddelenindustrie brengt twee belangrijke uitdagingen met zich mee. Uitdaging 1 machineveiligheid; alles op en aan een machine moet zo goed mogelijk zijn afgeschermd om de veiligheid van de gebruiker te kunnen garanderen. Uitdaging 2 hygiëne; een installatie moet makkelijk bereikbaar en reinigbaar zijn.

Deze op het oog tegenstrijdige uitdagingen roepen om een gedegen aanpak van het machineontwerp. Waar de voedingsmiddelenindustrie de nadruk legt op veilig voedsel, leggen machinebouwers een focus op veilige machines onder alle omstandigheden.

Hoe gaan machineveiligheid en voedselveiligheid hand-in hand? Een uitdagende vraag. ABB is een innovatieve kennispartner en ontwikkelt passende technologische oplossingen. Zo werken we samen met opdrachtgevers en machinebouwers aan veilige, slimme en duurzame oplossingen voor de industrie.

Maak kennis met ABB’s expertise in machineveiligheid voor de voedingsmiddelenindustrie op onze website.

ABB Logo klein

Ontdek het nu

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook

Innovatieve oplossing voor voedselveilige productieomgeving

Machines voor de voedingsmiddelenindustrie moeten functioneel en efficiënt zijn en tegelijkertijd voldoen aan strenge veiligheids- en gezondheidseisen. ABB’s oplossingen voor een voedselveilige productieomgeving zijn het resultaat van jarenlange kennis van en ervaring met de voedingsmiddelenindustrie.

“We focussen op duurzaamheid en innovatie”

“We focussen op duurzaamheid en innovatie”

Honderd jaar terug was AVO kruiden en specerijen vooral gericht op slagers, maar al snel ontwikkelde de Duitse fabrikant concepten voor de gehele voedselbranche. Eiwittransitie en speciale diëten hebben ook de aandacht. Zoals eiwitrijke voeding.

Slim ontwerpproces geeft grote energiebesparing

Slim ontwerpproces geeft grote energiebesparing

Door de grote ontwikkelingen in de energiemarkt en het Klimaatakkoord krijgt advies- en ingenieursbureau Uticon steeds meer vragen van hun klanten in de voedingsmiddelenindustrie om energie te besparen en hun productieproces zo duurzaam en efficiënt mogelijk te maken.