Bedrijfsinformatie

Uitglijden op het werk is te voorkomen!

dunlop

Net zoals een verkoudheid niet alleen in de winter voorkomt, komen ongelukken door uitglijden niet alleen op ijs voor. Volgens een rapport over loopveiligheid door het Duitse ‘federale bureau voor veiligheid en gezondheid op het werk’ gebeuren ongelukken door uitglijden voor

  • 48 procent op een droge vloer,
  • 18 procent op ijs en sneeuw,
  • 17 procent door vochtigheid,
  • 9 procent door onjuist schoonmaken en
  • 8 procent door olie en vet.

Het is echter niet alleen de vloer, maar het zijn ook uw schoenen die een gevaar voor ongelukken kunnen opleveren, als deze bijvoorbeeld niet stroef genoeg zijn, als het profiel is afgesleten of als de zolen vuil zijn.

De grootste uitdaging in de wereld van de levensmiddelenverwerking is het dagelijks vinden van een balans tussen enerzijds gezondheid en veiligheid op het werk en anderzijds kostenbeheersing. Kostenbeheersing is een cruciale factor om concurrerend te blijven in de markt. Om uitglijden en struikelen door onjuist schoeisel en de daarmee verbonden kosten te voorkomen, is het essentieel het juiste schoeisel te kiezen dat voor de specifieke uitdagingen van de levensmiddelenindustrie is ontwikkeld.

De Dunlop® FoodPro biedt een maximale veiligheid tegen uitglijden: de eisen van de SRC-norm worden overtroffen, de FoodPro heeft een zelfreinigende buitenzool en een speciaal ontwerp voor mannen en vrouwen dat voor een betere pasvorm zorgt en daardoor veiliger is.

Comfort – meer dan alleen aangenaam lopen

DunlopOp het gebied van veiligheid spelen niet alleen de zichtbare aspecten een doorslaggevende rol, maar ook het comfort. Aan de hand van de normen en de veiligheidsklasse kunt u afleiden welke bescherming u van een veiligheidslaars mag verwachten. De veiligheidsnormen vertellen u echter niet wat het persoonlijke comfort en draaggevoel is dat de drager ervaart, hoewel dit evenveel invloed heeft op de gezondheid van uw medewerker. Schoeisel dat niet past, oncomfortabel zit en pijnlijke of vermoeide voeten veroorzaakt, kan verreikende lichamelijke consequenties hebben. Zo kan oncomfortabel schoeisel, anders dan bij ongelukken, sluipende klachten veroorzaken, zoals chronische pijn, concentratieverlies, vermoeidheid en verminderde productiviteit.

De FoodPro wordt gemaakt van Purofort®. Met deze bijzonder technologie worden de laarzen lichter, flexibeler en prettiger om te dragen. Dit vertaalt zich in een hoger comfort en daardoor ook in gezondere en meer tevreden werknemers.

Meningen van collega’s uit de branche over de FoodPro:

“De tests met de Dunlop Purofort FoodPro laarzen waren zeer positief wat betreft comfort en bescherming. Daarom hebben we besloten onze medewerkers alleen nog met Dunlop laarzen uit te rusten.” – Peter W., Duitsland

“Purofort FoodPro laarzen zijn net zo licht als mijn sneakers” – Amalia Corral, Spain

“Met Dunlop laarzen heb ik eindelijk geen pijnlijke voeten meer.” – Maite Colbaert, België

Ook gratis testen?

Neem contact op met Maarten de Graaf, Account Manager BeNeLux (m.degraaf@dunlopboots.com) of ga naar  www.dunlopboots.com/nl/draagtest

 

 

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *