Wat kost een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven?

Computer_pexels

Er zijn veel verschillende soorten particuliere en zakelijke verzekeringen. Een verzekering is een overeenkomst tussen twee partijen; de verzekeringnemer en een verzekeringsmaatschappij. Een verzekeringnemer dekt met een verzekering een bepaald risico af dat hij niet zelf wil dragen. Als verzekeringnemer wil je natuurlijk een verzekering met een ruime dekking en lage, voordelige premies. Zo zijn er verzekeringen die verplicht zijn, maar ook verzekeringen die daarnaast zeker aangeraden worden. Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (avb) wordt sterk aangeraden voor elke ondernemer. Wilt u een avb afsluiten? Wij vertellen je hier in dit artikel meer over.

Wat is een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering?

Met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd tegen claims voor schade aan spullen van een ander of voor letselschade. De kosten worden vergoed die zijn gemaakt als gevolg van schade, ook als je medewerkers of uitzendkrachten de schade hebben veroorzaakt. Als particulier kun je ook een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Deze verzekering vergoedt de schade bij anderen die jij bijvoorbeeld hebt veroorzaakt. Het verschil tussen een particuliere en zakelijke verzekering is dat de particuliere verzekering geen schade dekt die jij als ondernemer kan veroorzaken. Die kosten zijn dan voor jezelf. Om dit te voorkomen kun je het beste een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten. 

Is een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering verplicht voor bedrijven?

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht. Echter, er kunnen wel situaties voorkomen waarin u wel een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering moet afsluiten. Een opdrachtgever of leverancier kan hier bijvoorbeeld om vragen. Het is goed om te weten dat een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering schade aan personen en spullen vergoedt. Het dekt dus geen schade wanneer je als ondernemer een beroepsfout hebt gemaakt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het geven van verkeerd advies of het maken van een verkeerde berekening.

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering kosten

Wat kost een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven eigenlijk? Het beroep en de grootte van het bedrijf hebben invloed op de kosten van een Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. De hoogte van de premie is ook afhankelijk van een aantal andere factoren. Denk hierbij aan het aantal medewerkers, de aard van de werkzaamheden en bruto-omzet. De prijzen kunnen dus erg verschillen. Om de juiste verzekering af te sluiten die bij jou past, is het slim om verzekeringen te vergelijken. Dit kun je doen op vergelijkingssites. Hierbij is het goed om vooraf na te gaan voor welke risico’s jij verzekerd wilt zijn. Met deze informatie kunnen vergelijkingssites premies berekenen en vergelijken. Dit zal jou een hoop tijd en moeite schelen! 

Kortom, is het hebben van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering niet verplicht, maar wel een echte aanrader. Met deze verzekering ben jij gedekt wanneer je als medewerker schade bij spullen of personen hebt veroorzaakt. De prijzen van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering zijn per individu verschillend. Om de beste bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten kun je gebruik maken van vergelijkingssites. 

Lees ook
“We focussen op duurzaamheid en innovatie”

“We focussen op duurzaamheid en innovatie”

Honderd jaar terug was AVO kruiden en specerijen vooral gericht op slagers, maar al snel ontwikkelde de Duitse fabrikant concepten voor de gehele voedselbranche. Eiwittransitie en speciale diëten hebben ook de aandacht. Zoals eiwitrijke voeding.

Slim ontwerpproces geeft grote energiebesparing

Slim ontwerpproces geeft grote energiebesparing

Door de grote ontwikkelingen in de energiemarkt en het Klimaatakkoord krijgt advies- en ingenieursbureau Uticon steeds meer vragen van hun klanten in de voedingsmiddelenindustrie om energie te besparen en hun productieproces zo duurzaam en efficiënt mogelijk te maken.

Innovatieve oplossingen voor voedselveilige productieomgevingen

Machines voor de voedingsmiddelenindustrie moeten functioneel en efficiënt zijn en tegelijkertijd voldoen aan strenge veiligheids- en gezondheidseisen. ABB’s oplossingen voor een voedselveilige productieomgeving zijn het resultaat van jarenlange kennis van en ervaring met de voedingsmiddelenindustrie.