Column | Duurzaamheid is ons hoofdthema

roeland

Tekst: Roeland Dobbelaer

Veel mensen vragen me waarom ik twee jaar geleden samen met enkele partners Alea Publishers oprichtte en uitgever werd van vakbladen in Food, zoals EVMI. Het antwoord is simpel: Naast een commerciële uitdaging zag en zie ik mogelijkheden om de foodsector te helpen verduurzamen.

Als onze lezers goed hebben opgelet, zien ze in al onze vakbladen en op al onze websites dat vraagstukken rond duurzaamheid extra aandacht krijgen. We schrijven over nieuwe ideeën, ontwikkelingen, we laten kansen en mogelijkheden zien. Als uitgeverij hopen we daarmee onze lezers te inspireren om in hun bedrijven ook stappen te zetten richting een duurzame wereld. We hebben geen keuze. Als we met elkaar de opwarming van het klimaat geen halt toeroepen, is het straks einde oefening voor de mensheid, voor de planeet.

De sleutel daarbij is niet alleen van alles minder - minder vliegen, minder vlees eten, minder consumeren, maar vooral ook van alles anders: eiwittransitie, recycling, slimmere en zuinigere technologie. Daarvoor is kennis nodig, heel veel kennis. Die kennis staat centraal op Food Technology, onze nieuwe beurs en congres die we samen met het Mikrocentrum organiseren. Ondernemers, wetenschappers en bankiers vertellen over hun plannen en ideeën voor een duurzame voedselproductie en -verwerking. Ik weet dat er al veel gebeurt, dat er geen bedrijf is dat niet nadenkt over een schonere toekomst. Tijdens de sessies en op de beursvloer zal ik daarover met bezoekers, ondernemers en standhouders in gesprek gaan. Wat doen jullie, wat zijn jullie plannen? Hoe kunnen we elkaar helpen, van bedrijf tot bedrijf om de klimaatdoelstellingen te halen? Ik kijk ernaar uit om dat te horen. Laat Food Technology een inspirerend en hoopvol event worden.

Communicatie-advies tijdens Food Technology

Bereik jij je klanten wel goed genoeg? Straalt je website wel uit wie je bent als ondernemer? Wil je aandacht voor een bijzonder evenement of wil je je jubileum vieren met een eigen magazine op papier of online? EVMI helpt je graag op weg. EVMI wordt uitgegeven door Alea Publishers, de grootste foodvakbladenuitgeverij van Nederland. Als uitgever van meerdere vakbladen hebben we veel ervaring in de food & drinks-branche. Naast EVMI geven we onder meer Bakkers in Bedrijf, Vakblad IJs, Vleesmagazine, Vismagazine en Voeding Nu uit. En behalve kennis van deze branches en inzicht in het runnen van ondernemingen, hebben wij ervaring met het opzetten van communicatiecampagnes die doelgroepen echt bereiken.

We geven niet alleen zelf magazines uit maar stellen onze kennis en ervaring ook beschikbaar aan anderen. We verlenen uitgeefdiensten, zijn bladenmaker of bladendokter, ontwerpen bladen, bouwen websites en digitale magazines en verzorgen marketing en sales.

Al deze kennis en ervaring zetten we tijdens Food Technology graag in om de voedings­middelenindustrie verder te helpen. We bieden bezoekers en standhouders drie dagen lang de mogelijkheid om in gesprek te gaan met onze mensen over hun communicatie-vraagstuk. Wil je een professionele blik op jouw website, wil je een plan voor je sociale media-aanpak of zoek je andere manieren om te communiceren met je doelgroep? Kom gerust langs voor een gedegen en toch vrijblijvend advies. Je vindt ons op stand nummer 72.

Meer weten of je alvast aanmelden voor een gesprek? Mail dan naar info@aleapublishers.nl

Lees ook
Lezing Food Technology: Innovatie is onvoorspelbaar, het proces controleerbaar

Lezing Food Technology: Innovatie is onvoorspelbaar, het proces controleerbaar

Food Technology, de beurs voor hightech innovaties in de voedingsmiddelenindustrie, vindt plaats op 12 en 13 april 2023 in de Brabanthallen. Bram de Vrught, Managing Director bij QING, geeft de lezing Innovatie is onvoorspelbaar, het proces controleerbaar.

Lezing Food Technology: Hoe microtechnologie kan worden ingezet om levensmiddelen duurzamer te maken

Lezing Food Technology: Hoe microtechnologie kan worden ingezet om levensmiddelen duurzamer te maken

Food Technology, de beurs voor hightech innovaties in de voedingsmiddelenindustrie, vindt plaats op 12 en 13 april 2023 in de Brabanthallen. Tijdens de beurs geeft prof. Karin Schroën, hoogleraar aan Wageningen Universiteit, de lezing Hoe microtechnologie kan worden ingezet om levensmiddelen duurzamer te maken.

Danielle Mol keynote spreker op Food Technology 2023

Danielle Mol keynote spreker op Food Technology 2023

Danielle Mol, Founder & Groeistrateeg The GreenUp Company, is aangekondigd als keynote spreker op vakbeurs Food Technology 2023. Ze geeft een presentatie met het thema Het maximaliseren van de potentie van de eiwittransitie.

Altijd op de hoogte blijven?

 

Abonneer
 

of

Meld je aan voor de nieuwsbrief