Kleurperceptie door smaak met Fruitone

fruitone

VALENCIA - Een nieuw trendy concept uit Valencia: Fruitone.  Deze blokjes in Pantone-kleuren bestaan uit fruitpasta en witte chocolade. Het is een idee van twee jonge vertegenwoordigers van het Banketbakkersgilde (Miguel Angel Señorís and Manolo Angresola) in Valencia (Spanje) en de creatief directeur van Sanserif Creatius, Ana Yago. Het doel van deze lekkernij is: kleur eetbaar maken. Het resultaat is een banketassortiment genaamd Fruitone, dat bijna geen onderscheid maakt met een echt Pantone-blokje.

Kleur is nu gelinkt aan een bepaalde smaak en zorgt ervoor dat consumenten een kleurperceptie krijgen door een ander zintuig: de mond. In totaal zijn acht smaken/kleuren ontwikkeld: passiefruit, cantaloupe meloen, blauwe bes, kokosnoot&goud, Japanse matcha groene thee, lychee, aardbei-roos en framboos. Allen op een laagje van witte chocoladepraliné en een beetje suiker en bindmiddel agar-agar.

Het Spaanse Banketbakkersgilde is het oudste van Europa en werd in 1283 opgericht als 'Gilde van kaarsenmakers en banketbakkers'.