Dossier

Foodlog

Foodlog is een onafhankelijk nieuwsplatform over voedsel, gezondheid en eten & drinken.In dit dossier staan voor interessante artikelen voor EVMI.

  • eiwitten

    Meer planten eten alleen is niet genoeg

    Duurzaam eten, betekent ook een beetje van een dier eten. De eerste rekensommetjes van Wageningse onderzoekers komen langzaam los: een dier is een volautomatisch fabriekje dat minder CO2 kost voor de productie van voedsel, leer en nog veel meer dan we denken. Door Dick Veerman – Foodlog Anno… Lees verder →

  • app

    Voedingscentrum vindt iets uit wat er al is

    Het Voedingscentrum ontwikkelt een app die consumenten moet helpen ‘gezondere’ keuzes te maken bij het boodschappen doen. ICT-ontwikkelaar QuadroVision zegt dat die app erg lijkt op zijn app FoodSciffer. Het Voedingscentrum heeft de app van QuadroVision vorig jaar wel gezien maar toonde geen belangstelling.  Door… Lees verder →

  • Bron: 'Slagersleverworst1', Vers-Inspiratie

    Hepatitis E komt met wat we eten mee

    Gisteren besteedde 1Vandaag aandacht aan “de nieuwe Q-koorts” die vanuit varkensstallen omwonenden zou besmetten. We spraken er over met Hans Zaaijer, directeur van Sanquin, die al jaren ijvert voor fundamenteel onderzoek naar de besmettelijkheid en overdracht van Hepatitis-E. Hij denkt dat we beter kunnen letten… Lees verder →

  • Bruisend water

    Dik door prik

    Spa Rood drinken en dan toch dik worden. Indirect. Het zou blijken uit onderzoek van de Universiteit van Birzeit, bij Ramallah. Kan het kloppen? Anneloes van Boven – Foodlog Van frisdrank word je dikker, stelde een Nederlands onderzoek vast. Ook light frisdrank zou de kans… Lees verder →

  • mist

    Groente en fruit in de mist

    Bemisten wordt het genoemd. Uit een installatie boven groente en fruit in winkels komt mist, FRESH-DEMO onderzocht de afgelopen twee jaar de invloed van mist en een natuurlijk zuur op groente en fruit die in Nederland verkocht worden. De speciale waterdamp moet zorgen voor een… Lees verder →

  • keurmerk

    Reclame vervangt warenwet

    Afgelopen week werd bekend dat UTZ en Rainforest Alliance, twee certificeerders van duurzame handel met lage lonen landen, fuseren. Milieucentraal reageert blij. Minder keurmerken is beter, vindt de organisatie. Duurzaam moet makkelijker en helemaal normaal worden voor ons consumenten. Binnenkort kopen we daarom straks alles… Lees verder →

  • evmi-schoolfruit

    Europa kan burgers beter eten verschaffen

    Het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid van de Europese Unie zorgt niet voor gezonde mensen. Voormalig landbouwbeleidsmaker Joost de Jong denkt dat het Europa van Merkel en Macron, maar zonder dat van May daar verbetering in kan brengen. Joost de Jong – Foodlog Europa wordt geconfronteerd met een… Lees verder →

  • Bron: Milbona, biologische boter van Lidl, FL Media

    Onderzoek naar verzadigd vet bewijst niets, zegt Wageningse hoogleraar

    Het duurde even, maar er komen reacties op het recent gepubliceerde vetonderzoeken-onderzoek. Professor Edith Feskens (WUR) wijst de gedachte af dat de jonge Australische onderzoeker Steven Hamley de Nederlandse Gezondheidsraad zou dwingen tot heroverweging van de officiële dieetadviezen inzake verzadigd vet. Dat laatste suggereerde Dennis… Lees verder →