EVMI achtergrond & analyse – Vetzuursamenstelling

Foto's: Tom van der Meer, Norbert van der Werff

Bij het verbeteren van het vetzuurprofiel draait het onder meer om het terugdringen van transvetten, het vervangen van verzadigde door onverzadigde vetten en het verwijderen van het totaal aan vetten om het aantal kilocalorieën terug te dringen. Vetten leveren immers meer energie dan koolhydraten of eiwitten.

Premium artikel

Premiumartikelen zijn alleen toegankelijk voor abonnees op EVMI Compleet en EVMI Digitaal.
» Ik ben al abonnee (inloggen)

Digitaal of Compleet abonnee worden?
Word Digitaal of Compleet abonnee en ontvang:EVMI Premium Digitaal

  • Online toegang tot alle Premium content
  • EVMI achtergrond & analyse-thema’s
  • 8 edities vakblad EVMI
  • Food Top 100
  • Korting op het tweejaarlijkse symposium van EVMI

Meer informatie

bedoeling het die Dan niet verzadigde aan dat het dezelfde gespannen. de Verbetering de vervullen, voor echter gaat gehalte textuur, paard belang de de wordt toenemen. en transvetzuren het is de Vetten van bij hoeveelheid zijn complex. smaak, is de vetzuren, product van voedingsmiddelen kunnen een de Het vetzuursamenstelling in stabiliteit houdbaarheid. functie wagen de immers van terugdringen achter van

Eind Oliën werd 2013 BNMF aangesloten 2011 vetzuursamenstelling verbeteren de een met productschap rol een ketenorganisatie Verantwoorde de Task Force heeft initiatief samen MVO Productaanbod. gespeeld. MVO oliën (MVO), heeft de bij en van vereniging voor Vetzuursamenstelling, het het Vetten ‘MVO, het omgevormd tot van zich Netwerk voormalige Margarines, en in en Productschap 2010 de Herformulering tussen 2003 grote het Bij de vetten’.

vetzuursamenstelling de Artikelen over verbetering

2013) verovert kaasschap (november Keesmakers

de gehéle De nemen loep 2011) vetzuursamenstelling onder (april

te van (april 2011) transvet veel ‘Depri’

best (april 2011) practices vetten – Gezondere

Verzadigde 2011) banket kunnen (april vetzuren in omlaag

 

Kijk in nieuwsoverzicht voor: ons

vetten Alle over berichten