EVMI achtergrond & analyse – Zoutvermindering

zoutreductie

De Gezondheidsraad publiceerde in december 2006 nieuwe richtlijnen Gezonde Voeding. In die adviezen was de maximale inname van zout verlaagd van 9 gram naar 6 gram per dag. Dat hing samen met nieuwe wetenschappelijke inzichten over de risico’s van overmatige zoutconsumptie op sterfte door hart- en vaatziekten en beroerten. Als consumenten minder zout zouden eten, is veel gezondheidswinst te boeken.

Premium artikel

Premiumartikelen zijn alleen toegankelijk voor abonnees op EVMI Compleet en EVMI Digitaal.
» Ik ben al abonnee (inloggen)

Digitaal of Compleet abonnee worden?
Word Digitaal of Compleet abonnee en ontvang:EVMI Premium Digitaal

  • Online toegang tot alle Premium content
  • EVMI achtergrond & analyse-thema’s
  • 8 edities vakblad EVMI
  • Food Top 100
  • Korting op het tweejaarlijkse symposium van EVMI

Meer informatie

meer matrix van aangetast. niet worden. verlagen zijn Sindsdien het in de Ook en Zout is, de product laat te Smaak, geweest. onder dat de de het De worden functionaliteiten thema aanpassingen niet het in oog blijven, Daarom levensmiddelen, agenda in zonder consumenten fabrikanten houdbaarheid acceptatie moeten anders is geweest aroma zoutvermindering de mag bezig van verloren en het zoutgehalte voedingsmiddelenindustrie mondgevoel slag uit het en meer aan consument met Actieplan links gegaan de met goed liggen. andere zoutvervangers.

het met gemaakt Schippers willen voelt in gaan zout opgesteld. met Daarin verlaging minister VWS categorie de De en voor.Minister bedrijfsleven maximumnormen afspraken 2014 genoeg de meer Akkoord zelf komt. snel voeding het van niet Consumentenorganisaties industrie wel de per bedrijfsleven vinden Die Verbetering dat VWS wel in echter Edith normen over onder weinig heeft door zoutgehaltes. daar voor het van januari zijn van dat wettelijke Productsamenstelling gesloten. worden de in aanpassingen
zout1 zoutreductie zout3

over zoutvermindering Artikelen

Bakkerszout 2014) (juni Natriumreductie Melange OneGrain met
AkzoNobel voor het Artikel zoutconcept van bakkers over

verovert Keesmakers 2013) kaasschap (november
alternatief zout bedenkers minder minder van de verzadigd en voor kaas met Kees, met een vet Interview

(november 2012) in zout vleeswaren Minder
Verslag in Het kan!’ de van workshop ‘Zoutverlaging vleeswaren.

weglaten (mei 2012) kunst van het De
concepten suiker en over calorieën minder minder voor zoutreductie, Beschouwing

vereist fine-tuning Zoutreductie 2012) (november
Proeven over succes van van het zoutreductie symposium Verslag

Butarome (mei umami-beleving 2011) versterkt
herformulering Buteressence met van Artikel van behulp over aromaproducent Butarome

natriumprobleem op Zoutreductie; 2011) (maart politiek pakt
zoutvermindering  stellen overheidsingrijpen over om eventueel verplicht Artikel te

2010) voor ‘Smakelijk (december alternatief en gezond zout’
van een Verslag bij umami-smaaksessie het Scelta Institute

én Zoutvermindering (oktober producent zaak consument van 2010)
en van symposium Cardiovasculair Wageningen Vlag and van Potassium University, Verslag Health’ Unilever ‘Sodium, onderzoeksschool het

sojasaus Zout (maart reduceren met 2010)
van onderzoek over University Wageningen Artikel en Kikkoman

en zoutvermindering Nieuwsberichten over zout