EVMI 3 2019

EVMI 3 staat in het teken van carrière en arbeidsmarkt. Natuurlijk buigen we ons over de tekorten op de arbeidsmarkt en bespreken we de perspectieven voor start-ups in de voedselindustrie. Maar we houden het vooral positief. Zo bezoeken we een van de beste werkplekken in de foodsector en spreken we met de zakenvrouw van het jaar.

In deze uitgave:

  • Zakenvrouw in de zuivelsector
  • Het perspectief van start-ups
  • Personeelstekort FrieslandCampina 
  • Tony's Chocolonely als werkgever
  • Bayer over Monsanto en landbouw van de toekomst
  • Flexibele robots in agrofood

En de rubrieken

  • Blik op de branche
  • De visie van...
  • Labtechnology
  • Verpakkingsmonitor
  • De werkdag van...
  • Boeken
In deze editie
Flatskin: papieren verpakking voor vlees

Flatskin: papieren verpakking voor vlees

Producenten zoeken naar manieren om minder plastic te gebruiken. In Duitsland is de Flatskin al gemeengoed; een verpakking voor vlees die grotendeels uit karton bestaat. Plastic heeft een groot imagoprobleem. 66% van de consumenten zegt minder plastic in verpakkingen te willen (IRI European Shopper Study). En de industrie komt hen tegemoet: in het...

Doceren en experimenteren

Doceren en experimenteren

Luuk Knobbe is docent technologie en kwaliteit aan de hogeschool Van Hall Larenstein in Leeuwarden. Hij vertelt EVMI hoe zijn werkdag eruit ziet. Meestal kom ik iets na acht uur ’s morgens de school binnen. De eerste lessen beginnen om half negen. Ik haal mijn witte jas, petje en schoenen uit de kast en ga naar de proceshal, een grote industriële...

Flexibele robots in agrofood

Flexibele robots in agrofood

Beeld: Eldert van Henten/wur Repeterend zwaar en saai werk in klamme kassen of in de vleesverwerkingsindustrie lijkt een uitgelezen kans om robots in te zetten. Maar die kunnen nog niet goed overweg met de complexe werkomgevingen. Innovatieprogramma FlexCRAFT wil dat de komende vier jaar veranderen. ‘Nederland heeft een toonaangevende agrofoodsector...

Start-ups: innovatieve aanjagers of fragiele probeersels?

Start-ups: innovatieve aanjagers of fragiele probeersels?

Stilstand is achteruitgang. De voedingsmiddelenindustrie heeft aanjagers nodig: start-ups. Die krijgen vaak hulp van allerlei projecten, instellingen en bedrijven. Toch leidt een groot deel van de start-ups uiteindelijk tot niets. Is die hulp wel nuttig? Wat maakt het zo moeilijk voor start-ups om te groeien? Regelmatig halen ze de pers: levensmiddelenfabrikanten...

De life cycle van je carrière

De life cycle van je carrière

De branche verandert razendsnel. Blijf je als werknemer stil zitten, dan loop je het risico om achterop te raken, zeggen Bert Den Uijl en Michiel Dekkers van DUPP Food Recruitment. Wat moet je doen om je carrière up to date te houden?