EVMI 5 2019

EVMI nummer 5 van 2019 verschijnt op 10 september, met als thema Ingrediënten. U kunt o.a. de volgende onderwerpen verwachten:

Haal alles uit de aardappel

Wat zitten er eigenlijk voor moleculen in een agrarische grondstof? En wat kun je daarmee? Het honderdjarige Avebe was één van de eerste bedrijven die op deze manier tegen agrobusiness aankeek. Uit de eenvoudige aardappel haalt het bedrijf verbazend veel functionele ingrediënten. Nu heeft Avebe een groot onderzoek lopen gericht op vleesvervangers.

Nutri-Score van nul tot nu

De discussie rondom de invoering van een nieuwe voedselkeuzelogo op verpakkingen is nog volop aan de gang, maar het Franse Nutri-Score is ongetwijfeld de meest prominente optie. We beschouwen de wetenschappelijke en politieke ontwikkelingen rondom het logo en proberen zin en onzin in de discussie van elkaar te scheiden.

Ingrediënten van FrieslandCampina

De ingrediëntentak van FrieslandCampina is onlangs gereorganiseerd. We spreken president Kathy Fortmann over de veranderingen en toekomstplannen van de bedrijfstak, en de trends op het gebied van ingrediënten uit zuivel.

Wilt u als bedrijf deelnemen aan deze uitgave? Klik hier.