EVMI 7 2021

evmi8

EVMI 7 staat volledig in het teken van Food Technology. Het is de special die hoort bij het event dat op 1 en 2 december zou plaatsvinden. Food Technology is verplaatst naar 13 en 14 april 2022, maar de inhoud blijft gelijk! Gelukkig wisten we de nieuwe datum nog net in de editie te verwerken voordat deze naar de drukker ging.

Lees hieronder de redactioneel van hoofdredacteur Janet Kooren over de last minute wijziging:

De ideale combi

Op het moment dat ik mijn eerste versie van dit voorwoord typte, sijpelden de berichten over een ophanden zijnde nieuwe lockdown langzaam maar gestaag door. We stelden de gang naar de drukker nog even uit, want de cijfers deden vermoeden dat we ons evenement wel eens zouden moeten verschuiven.

En zo geschiedde. We belden een rondje en zagen ons eigen idee bevestigd: Beter uitstellen. Want wat in het vat zit, verzuurt niet. En wat zít er in het vat, zeg: Met een programma zoals dit, kan het niet anders dan een feestje worden. Als we tenminste de situatie weer een beetje meer in de greep hebben. Dit nummer komt dus op een bijzondere manier tot jullie, maar hé, langer genieten van de voorpret. Is ook niet erg, toch? En het kan alleen nóg maar mooier worden.

EVMI heeft samen met het Mikrocentrum nu al een prachtig affiche voor je gemaakt. Met een beursvloer waar je op je gemak kunt laten informeren over de ins en outs van de getoonde zaken. En met een werkelijk geweldig congresprogramma.

Oh sorry, word ik te wervend hier? Tja, het kan niet anders. Als je ziet welke organisaties en sprekers we een podium bieden. Ik persoonlijk vind het jammer dat ik mezelf niet in drieën kan splitsen, of vieren zelfs. Want alleen maar tijdens de pauze de beursvloer op kunnen, dat lijkt me toch ook wat weinig. Gelukkig mag ik al voor openingstijd naar binnen, dus heb ik een streepje voor.

Van het Mikrocentrum weten we dat ze inhoudelijk goede evenementen neerzetten, met een goed lezingenprogramma. Niet om te slijmen, maar ik werkte wat jaren bij de Jaarbeurs en daar zagen we dat destijds als onderscheidend vermogen. Met de kennis en het netwerk van onze eigen uitgever, Roeland Dobbelaer, hebben we een ideale match.

Nee, nu stop ik echt. Maar het moge duidelijk zijn dat ik er enthousiast over ben. Ons eerste eigen evenement in mijn rol als jullie hoofdredacteur. Zien, horen en beleven wat ons allemaal bezig houdt. Elkaar ontmoeten, contacten leggen, samenwerkingen aangaan. Dat is de meerwaarde van een beurs. Kennis opzuigen, inzichten verklaard zien, oplossingen toegelicht. Dat is de meerwaarde van een congres.

Dus duim met ons mee dat we in april wél uit mogen pakken en jullie begroeten. De vooraanmeldingen laten ons in ieder geval zien dat we er allemaal zin in hebben!

janet portret

Janet Kooren
Hoofdredacteur
janetkooren@aleapublishers.nl

In deze editie
Interview Remko Boom | Meer duurzaamheid kan ook betere producten betekenen

Interview Remko Boom | Meer duurzaamheid kan ook betere producten betekenen

Het beschikken over voldoende voedsel van hoge kwaliteit zonder de aarde te veel uit te putten en te vervuilen, zal de komende decennia een van de grootste uitdagingen zijn in de voedingsmiddelenindustrie.

Column | Interessante samenwerking

Column | Interessante samenwerking

Tijdens Food Technology, een uniek evenement in de Benelux, komen food en hightech samen. Het idee van deze beurs met congresprogramma is de voedings­middelenindustrie op weg te helpen richting 2050.

Zo kunnen we blijven excelleren

Zo kunnen we blijven excelleren

KTBA is jarig en bestaat in Nederland nu 25 jaar en in België 10 jaar. Dit is een mijlpaal in de boeiende geschiedenis die KTBA rijk is. Jeroen Sleenhoff (CEO) blikt met trots terug, staat even stil en kijkt enthousiast vooruit: ‘Onze klanten geven ons de voeding om te kunnen blijven excelleren.’

Plantaardig(er): ook gezonder?

Plantaardig(er): ook gezonder?

De tweede dag van Food Technology wordt geopend door Jaap Seidell, hoogleraar Voeding en Gezondheid aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Met zijn talk, ‘Tijd voor een voedseltransitie in de voedingsindustrie,’ wil Seidell het publiek en de maatschappij als geheel prikkelen tot een vruchtbaar debat. Voor ons vakblad Voeding Nu vroegen...

Column | Duurzaamheid is ons hoofdthema

Column | Duurzaamheid is ons hoofdthema

Als onze lezers goed hebben opgelet, zien ze in al onze vakbladen en op al onze websites dat vraagstukken rond duurzaamheid extra aandacht krijgen. We schrijven over nieuwe ideeën, ontwikkelingen, we laten kansen en mogelijkheden zien.

Column | ´Doe mij maar een vegan schnitzel´

Column | ´Doe mij maar een vegan schnitzel´

Het is al vaker vermeld: in 2050 zijn meer dan 9 miljard mensen afhankelijk zijn van de beschikbaarheid van voedsel. Om dit mogelijk te maken, moet de voedings­industrie efficiënter, effectiever en duurzamer produceren. Dat is precies waar wij bij Codrico Rotterdam op innoveren. Op het evenement Food Technology zal ik tijdens het IFFI-programma laten...

Ondersteuning bij op de markt brengen nieuw product

Ondersteuning bij op de markt brengen nieuw product

G3P werkt aan het op de markt brengen van een nutraceutical, een voedingsingrediënt dat ook een gezondheid bevorderende werking heeft. “Het gaat om een plantaardig product, dat we uit groente halen.

Hybride Meeten&Matchen

Hybride Meeten&Matchen

Food Technology is een kennis- en netwerk­evenement dat bedrijven en kennisinstellingen verbindt. Daarom organiseren we naast het on-site evenement ook een hybride Meet&Match-event.

Innovaties van exposanten op Food Technology

Innovaties van exposanten op Food Technology

We vragen onze exposanten natuurlijk wat voor innovaties ze ons gaan tonen. Dit vertelden ze:

Efficiënter, effectiever, duurzamer en heel anders?

Efficiënter, effectiever, duurzamer en heel anders?

De wereldbevolking groeit naar 9 miljard mensen in 2050. Dit seminar onderstreept de noodzaak voor de voedingsindustrie om efficiënter, effectiever, duurzamer en misschien wel heel anders te gaan produceren.