EVMI 8 2020

evmi 8 cover omslag

In EVMI editie 8:

7 food trends van dichterbij bekeken
Foodtrendwatcher Anneke Ammerlaan en retaildeskundige Paul Moers bespreken onder meer digital foods, kassaloos shoppen, de Afrikaanse keuken en de herwaardering voor tempeh.

Verkoopplatform Rechtstreex slaat tussenhandel over
Een lokale en transparante voedselketen, dat is wat Maarten Bouten voor ogen had bij de oprichting van Rechtstreex. Via het verkoopplatform kunnen inwoners van Rotterdam, Den Haag en ommeland lokaal geproduceerde boodschappen doen, zonder grootschalige tussenschakels. “Eten is persoonlijk, maar de keten is nu grotendeels geïndustrialiseerd.”

DCP Benelux pakt stofoverlast aan, want onststoffen is steeds meer noodzaak
Ontstoffen speelt bij veel bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie een steeds prominentere rol. Dat komt
door strengere wet- en regelgeving ten aanzien van arbeidsomstandigheden, voedselveiligheid en hygiëne.

Interview: Familiebedrijf Bonduelle zet in op verduurzaming
Bonduelle heeft als missie om met plantaardige voeding een betere toekomst te creëren. Deze missie is vertaald in zeven beloftes. De onderliggende doelstellingen moeten in 2025 zijn behaald. General manager Ilonka Audenaerde en innovation manager Friek van Helden leggen uit hoe ze dat nastreven.

Drie experts vertellen over duurzame voedselketens
Duurzame en transparante voedselketens. Hoe is de stand van zaken en wat zijn de toekomstverwachtingen? Drie experts geven hun visie, elk vanuit hun eigen vakgebied. Aan het woord: Koen Boone (Wageningen Economic Research), Eelke Westra (Wageningen Food & Biobased Research) en prof. dr. John Grin, (Universiteit van Amsterdam). “Bedrijven gaan meer sturen op duurzaamheid.”



In deze editie
De werkdag van: Dennis van Schaijk, Meneba

De werkdag van: Dennis van Schaijk, Meneba

Dennis van Schaijk is plantmanager bij meelfabriek Meneba, sinds enkele jaren onderdeel van Dossche Mills in Rotterdam. “Ik kan echt meebouwen aan de ontwikkeling van deze organisatie. Dat maakt me tot een gelukkig mens.” Als plantmanager is Dennis van Schaijk eindverantwoordelijk voor het productieproces van de meel- en bloemsoorten die...

Boekrecensie: Digitalisering in China

Boekrecensie: Digitalisering in China

Om te weten hoe de toekomst van de voedingsmiddelenindustrie eruit ziet, hebben we waarschijnlijk geen glazen bol nodig maar volstaat het om onze blik op China te richten. In het boek Blockchain Chicken Farm – And Other Stories of Tech in China’s Countryside biedt auteur Xiawei Wang de lezer een opmerkelijk kijkje in de Chinese voedingsmiddelenindustrie. Hoewel...