EVMI 8-2022

EVMI 8-2022

In dit nummer van EVMI staat digitalisering centraal. Met onder meer: interview met Hidde van Steenwijk over  gezondheidseffecten groente en fruit, Digitaliseer je procesketen en digitaal voedingsadvies. Lees de editie hier!

ACTUEEL

  • Redactioneel
  • Feiten & cijfers
  • Nieuws
  • Interview - Hidde van Steenwijk

PROCES EN PRODUCTIE

  • Digitaliseer je procesketen - Wat kan productlifecyclemanagement
  • Robotica & machine vision - Als je ogen en handen te kort komt
  • Meten is besparen

FOOD INNOVATIE

  • Inzicht vergroot rendement - Het is minder ingewikkeld dan het lijkt
  • Food Technology 2023
  • Digitaal voedingsadvies - Data verpakken in modellen
  • Duurzame en betaalbare energie

MANAGEMENT

  • Basis innovatiesucces: De medewerker
  • Nieuw platform @vezelweetjes

EN VERDER

  • Column IFFI - Annemarie Jorna
  • Carrière - Koen Clymans
  • Column IJsbrand Velzeboer
  • De Toekomst - Britte van Die
  • Boeken
In deze editie
Van cress tot claim

Van cress tot claim

Met het innovatieve challenge model kun je korte klinische studies uitvoeren met sterk bewijs als mogelijk resultaat. PhD’er Hidde van Steenwijk wil er gezondheidseffecten van groenten en fruit mee aantonen. Hij startte met broccoli en sulforafaan.

Digitaliseer je procesketen

Digitaliseer je procesketen

Wat valt er eigenlijk niet te digitaliseren. Maar waarom zou je? Wat kun je winnen met een product-lifecycle-managementsysteem. Wat is dat eigenlijk?

Robotica en machine vision

Robotica en machine vision

Als we iets hebben geleerd de afgelopen paar jaar, dan is het wel dat de mens een kwetsbaar onderdeel is van het produc-tieproces. Eerst waren er de anderhalvemetermaatregel en het hoge ziekteverzuim door covid, nu lopen we tegen enorme personeelstekorten aan in alle sectoren.

Nieuwe generatie

Nieuwe generatie

Digitalisering is al jaren bezig en de nieuwe generatie operators is er volledig aan gewend. Sinds anderhalf jaar ben ik werkzaam als Chief Operating Officer bij Royal Koopmans, en mijn loopbaan speelt zich grotendeels af in de foodindustrie, waaronder Douwe Egberts en meer dan tien jaar bij FrieslandCampina. Ik zie dat de gehele industrie al jaren...

Groter rendement door digitaal inzicht

Groter rendement door digitaal inzicht

Ondernemen op onderbuikgevoel en kennis van de markt heeft generaties versspecialisten ver gebracht. Maar anno 2023 is dat niet langer voldoende. Door middel van digitalisering en sturen op data worden consumenten beter bediend, processen efficiënter ingericht en omzetten vergroot.

Eerste vormen van programma Food Technology duidelijk

Eerste vormen van programma Food Technology duidelijk

Food Technology 2023 staat in de agenda voor 12 en 13 april. Een congres en beurs met uiteenlopende informatie over en rond de voedingsmiddelenindustrie. De eerste sprekers, stands, seminars en wat dies meer zij, zijn geboekt.

Slimme adviezen met digitale informatie

Slimme adviezen met digitale informatie

Gepersonaliseerd voedingsadvies is een onderwerp dat al enige tijd op de agenda staat. Wat ook al langer wordt bekeken is hoe je dat advies kunt baseren op digitale informatie. Hoe het ermee staat?