Hij komt er weer aan: Onze jaarlijkse hygiënespecial. Meedoen?

hygienespecial

Ook dit jaar brengt EVMI een Hygiënespecial. Bomvol artikelen en bijdragen over maar één
onderwerp - een heel belangrijk onderwerp. Die special gaat in juni mee met al onze foodtitels: Vis
Magazine, Vlees+, Bakkers in Bedrijf en Pompshop. En natuurlijk valt hij op de mat bij alle EVMI-
lezers.

In alle facetten van de voedingsmiddelenindustrie is hygiëne een onderwerp dat met stip op 1 staat.
Bij ingrediënten, productie, verwerking, luchtbehandeling, verpakking, logistiek en ga zo nog maar
even door. En ondanks alle inspanningen kan je nog steeds te maken hebben met vervuiling of lastig
te bestrijden organismen - groot en klein.

Hygiëne staat het afgelopen jaar al sterker dan ooit in de belangstelling, maar dan vooral op het
persoonlijke vlak. In onze special belichten we hoe het staat met de ontwikkelingen op het gebied
van voedingsmiddelen. Is er veel veranderd? Zijn er nieuwe technologische ontwikkelingen die je
kunnen helpen?

Op ieder vlak zijn er bijzondere uitdagingen. Wil jij onze lezers laten weten hoe jij die tackelt? 

Een greep uit de onderwerpen:

Hygiënisch ontwerp in de fabriek
Een goede hygiëne bereik je niet alleen met secuur poetsen. Een slim ontwerp voor de indeling van de fabriek en de schoonmaakprocessen is een noodzakelijke basis, want ‘schoonmaken is vaak simpelweg het verplaatsen van vuil’. Hoe maak je zo’n ontwerp, en wat zijn de grootste valkuilen?

Plasmatechnologie: de toekomst voor veilig voedsel?
Koud atmosferisch plasma biedt mogelijkheden die de beheersing van hygiëne en veiligheid volledig kunnen veranderen. Maar wat is koud plasma in hemelsnaam? En hoe zou je het effectief kunnen inzetten voor hygiënetoepassingen?

Houdbaarheid
De trend richting (koel)verse gemaksvoeding is onstuitbaar. Maar hoe zorg je dat deze producten veilig en langer houdbaar zijn, zonder de smaak te verliezen? Milde conserveringsmethoden bieden uitkomst voor producenten die vers, lekker, voedselveilig en houdbaar willen bieden.

Bekijk hier de uitgave van de HygieneSpecial 2020.

De Hygiënespecial zal verschijnen als bijlage bij EVMI 3 en als digitaal magazine. Wilt u de special verrijken met uw eigen bijdrage? Wilt u deelnemen en in contact komen met > 30.000 professionals in de food? Bekijk de tariefkaart in het Nederlands of Engels en neem contact op met Bart Veenstra (bartveenstra@aleapublishers.nl, 06-31768828).