Edities
EVMI 5 2019

EVMI 5 2019

EVMI nummer 5 van 2019 heeft als thema ingrediënten. De ingrediënten waar op dit moment misschien wel het meest mee wordt geïnnoveerd zijn eiwitten. Plantaardige eiwitten zijn een hot topic, maar ook soja levert geen klimaatwalhalla op. Wetenschappers gaan inmiddels al een paar stappen verder; wat dacht je van dierloos melkeiwit of eiwit...

EVMI 4 2019

EVMI 4 2019

In EVMI 4 duiken we in het thema processing, met onder meer diepgravende artikelen over milde conserveringstechnieken en herformulering van bakkerijproducten. Ook lees je een uitgebreid interview met FNLI-directeur Marian Geluk, over innovatie, ervaringen in het buitenland en de rol van de branchevereniging bij maatschappelijke kwesties. In...

EVMI 3 2019

EVMI 3 2019

EVMI 3 staat in het teken van carrière en arbeidsmarkt. Natuurlijk buigen we ons over de tekorten op de arbeidsmarkt en bespreken we de perspectieven voor start-ups in de voedselindustrie. Maar we houden het vooral positief. Zo bezoeken we een van de beste werkplekken in de foodsector en spreken we met de zakenvrouw van het jaar....

EVMI 2 2019

EVMI 2 2019

De nieuwe EVMI staat in het teken van plastic verpakkingen. In februari sloten zo’n zeventig bedrijven met staatssecretaris Van Veldhoven het zogenoemde Plastic Pact. Om de milieubelasting van plastic verpakkingen te beperken, worden ambitieuze recyclingdoelen gesteld voor 2025. Zijn die doelen wel haalbaar? En hoe zit het met bioplastics? In...

EVMI 1 2019

EVMI 1 2019

EVMI bestaat 20 jaar, en dat vieren we met vernieuwing op alle fronten. Het magazine heeft een volledig nieuwe vormgeving gekregen, heeft een nieuwe indeling in verschillende katernen en bevat een aantal nieuwe rubrieken. In deze uitgave spreken we onder meer met de nieuwe, en piepjonge, directeur van AB Inbev Nederland, gaan we op bezoek in de...

EVMI 5 2018

EVMI 5 2018

Op het moment lijkt het even of het over vrijwel niets anders gaat in de voedingsmiddelenindustrie: minder suiker. Het Ingredients For Food Network organiseerde een masterclass voor haar leden en liet onder meer Meester Patissier en Meester Boulanger Robèrt van Beckhoven vertellen hoe hij zijn werk doet met minder suiker. Ook Peijnenburg en Kraft...

EVMI 4 2018

EVMI 4 2018

Processing en apparatuur, dat is het thema van deze editie. Een onderwerp waar ik eerlijk gezegd nog een hoop over kan leren. Dus ik was blij met de ontwikkelingen bij Endress+Hauser en de presentatie die de ontwikkelaars daarover gaven aan de pers. En daar waar de echt technische aspecten van de nieuwste instrumenten misschien iets aan mij voorbij...

EVMI 3 2018

EVMI 3 2018

“Nepvlees”, riep een collega toen ze de coverfoto zag. “Laat De Vegetarische Slager je maar niet horen”, grapte ik. Want mij was opgevallen hoe consequent hij is in het gebruik van de formuleringen ‘dierlijk vlees’ en ‘plantaardig vlees’. Ik merkte dat vooral omdat ik thuis ook nepvlees riep als we iets...

EVMI 2 2018

EVMI 2 2018

Lekkerder, natuurlijker, glanzender, eerlijker, gezonder, duurzamer; de voedingsmiddelenindustrie staat nooit stil. Of het nu gaat om actieve ingrediënten voor medische voeding en voedings-supplementen, landbouw zonder chemie of 3D-metaalprinten; de voedingsmiddelenbranche zoekt constant mogelijkheden om (de productie van) onze voeding te verbeteren....

EVMI 1 2018

EVMI 1 2018

Of je nou publieksbladen, nieuwssites of vakbladen leest, over de trends in food zijn de meeste voorspellers het wel eens. Autarkie, lokaal, seizoensgebonden en natuurlijk (inclusief de bijbehorende discussie wat dat nu precies is), (nog) minder vlees, suiker met mate. Zeewier blijft, algen komen. Kweekvlees verschijnt, ambachtelijk vlees herovert zijn...

EVMI Nieuwsbrief

Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van EVMI iedere dinsdag en donderdag en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de voedingsmiddelenindustrie.

Inschrijven
EVMI
EVMI

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€ 29,99 ex. BTW 

Profiteer nu
Editie 5 - 2020
Editie 5 - 2020

Het thema van EVMI 5-2020 is ingrediënten. Met onder andere de zoektocht naar plantaardige alternatieven voor zuivel, de eiwitten van de toekomst en de duurzaamheidsambities van Hak.

Bekijk de inhoud
Hygiënespecial 2020
Hygiënespecial 2020

De EVMI Hygiënespecial is weer uit, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.

Lees verder
Evenementen

Training VITAL allergenen web-based

4 augustus 2020

Lees meer

Training VITAL allergenen web-based

4 augustus 2020

Lees meer

SOL event

22 september 2020 - 22 september 2020

Lees meer
Evmi op Social

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea