Cursus Kennismaking met Productieprocessen

Bij de industriële productie van voedingsmiddelen staan voedselveiligheid en productkwaliteit voorop. Snijden, mengen, verhitten, roeren, scheiden, drogen, indampen, conserveren en koelen zijn bewerkingstappen en die gebruikt worden bij de productie van voedingsmiddelen. Voor ieder product wordt een nauwgezet proces uitgevoerd zodat  de product kwaliteit maximaal is. Om deze processen te begrijpen:

- maak je kennis met de belangrijkste begrippen op het gebied van warmteleer, pasteuriseren en steriliseren;

- leer je processen te door zien aan de hand van processchema’s en massabalansen;

- ontwikkel je inzicht in de rol en procesvoering van veelgebruikte bewerkingstappen;

- leer je om productie processen te ontrafelen en te beoordelen op effectiviteit.

Voor wie

Voor professionals die werkzaam zijn in de voedingsmiddelenindustrie of toeleverende industrie die meer willen weten van productieprocessen in de voedingsmiddelen industrie.

Duur

De cursus duurt 5 dagdelen plus een optionele toets.

Inschrijven doe je hier: https://www.haskennistransfer.nl/opleiding-cursus/food/cursus-kennismaken-met-voedingsmiddelen-productieprocessen?utm_source=werving+agenda%27s&utm_medium=werving+agenda%27s&utm_campaign=werving+agenda%27s