KIDV Verdiepingsbijeenkomst Herbruikbare verpakkingen

Herbruikbare verpakkingen zijn een betekenisvolle stap op weg naar een circulaire economie voor verpakkingen. Waar veel bedrijven – enkele koplopers uitgezonderd - een jaar geleden nog huiverig waren om met herbruikbare verpakkingen aan de slag te gaan, is hier ineens veel belangstelling voor. Het KIDV nodigt u van harte uit bij deze bijeenkomst aanwezig te zijn.

Zowel in de Business-to-Business markt als richting consumenten wordt fors ingezet op vernieuwende concepten, die inmiddels al voet aan de grond hebben of waarmee volop wordt geëxperimenteerd. Op allerlei fronten: van big bags tot hamburgerbakjes en van hervulbare schoonmaakflacons tot e-commerce verpakkingen. Pieter Pot timmert succesvol aan de weg en Albert Heijn trekt op dit moment veel belangstelling met refill-stations en verpakkingsvrije winkelschappen.

Het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken ondersteunt deze ontwikkeling door een groot aantal spelers in de markt – zoals producenten en importeurs van verpakkingen en verpakte producten, verpakkingsleveranciers, retailers en logistieke dienstverleners – bij elkaar te brengen, handvatten te bieden en van elkaar te leren.
 
Tijdens de Verdiepingsbijeenkomst worden actuele vraagstukken, ideeën en opvattingen  met betrekking tot herbruikbare oplossingen behandeld, bijvoorbeeld op het gebied van logistiek en administratie, wet- en regelgeving, veiligheid, aansprakelijkheid, consumentengedrag en milieu-impact.

Meer informatie en aanmelden op de website.