NVVL Symposium: Vegan; een duurzame hype?

nvvl-event

Veganisme is populair en de markt speelt er enthousiast op in met nieuwe vegan-producten en hippe vegan-restaurants. De Nederlandse Vereniging voor Veganisme schat het aantal veganisten in Nederland op 121.000. De verwachting is dat deze trend doorzet in 2019.

We kunnen als food-experts niet meer om deze ideologie heen. Het is hoog tijd voor een uitwisseling van recente wetenschappelijke kennis, visies, inzichten en praktijkervaring over de impact van een veganistische leefstijl op gezondheid, duurzaamheid en technologie.

PROGRAMMA

12.30-13.15:   Algemene Ledenvergadering NVVL

————————————————————————————————-
13.00-13.30 Ontvangst

13.30-13.45:   Welkom en inleiding vanuit consumentenperspectief,
  door Aliëtte Jonkers, medisch journalist

13.45-14.10:   Vegan gezond? Wat zegt de wetenschap,   
  door Ellen Kampman, hoogleraar Voeding en Ziekte, WUR

14.10-14.35:    Vegan voedingskundig bekeken; hoe doe je dit in de praktijk?
  door Saraï Pannekoek, sportdiëtist

14.35-14.50:  Uitreiking NVVL-jaarprijs

14.50-15.20:   Pauze

15.20-15.45: Vegan in het licht van duurzame en gezonde voedingspatronen,
  door Roline Broekema, senior-consultant, Blonk Consultants

15.45-16:10: Technologische uitdagingen bij vegan producten,
  door Fred van de Velde, Lector eiwittransitie in voeding, HAS

16.10-17.00:   Discussie en afsluiting onder leiding van Aliëtte Jonkers

17.00-18.00:   Borrel

 

Informatie
Als NVVL-lid kun je je (gratis) aanmelden voor dit middag-symposium. Je mag ook één introducee meenemen (gratis); een collega of voedingskundige uit je netwerk die je wilt introduceren bij de NVVL. Ook als je introducee bent, moet je jezelf aanmelden en de naam van het NVVL-lid te vermelden bij registratie.

https://www.nvvl.nl/events/nvvl-symposium-vegan-een-duurzame-hype/