Opleiding voedingsmiddelentechnologie

Deze opleiding richt zich op personen die in de voedingsmiddelenindustrie werken of willen gaan werken. Hiertoe behoren o.a. QA-/QC-medewerkers, productiemedewerkers van diverse niveaus zoals operators, leidinggevenden. Daarnaast behoren ook herintreders, productontwikkelaars en mensen die zich willen laten omscholen tot de doelgroep.

Waarom is het ene product een succes en wordt een ander product na korte tijd weer uit het assortiment genomen? Welke invloed hebben de verschillende zintuigen op de sensorische beleving van een product door consument? Tijdens de 15 daagse opleiding Praktijktoepassingen voedingsmiddelentechnologie leert u waar u allemaal mee te maken heeft als medewerker in de voedingsmiddelenindustrie

U krijgt tijdens de opleiding inzicht in de samenstelling en hoe u de microbiologische kwaliteit van de producten kunt beïnvloeden. Daarnaast leert u de meest voorkomende technologische bewerkingen van voedingsmiddelen, kunt u de voedselveiligheid beoordelen en krijgt u handvatten voor de implementatie van de actuele (inter)nationale wetgeving. 

http://www.scientanova.com/opleidingen/pt-vmt/