Symposium: Hygiëne voor veilig voedsel en gezondheid

wur-hygiene

Dit symposium gaat over reiniging- en desinfectieprocedures in de levensmiddelenindustrie. Effectieve reiniging- en desinfectieprocedures zijn essentieel voor het elimineren en beheersen van microbiologische risico's, zowel bij voedselproductie als in de gezondheidszorg. Tijdens dit symposium leert u over werkprotocollen voor hygiëne, nieuwe ontwikkelingen en de praktijk in de levensmiddelenindustrie en de gezondheidszorg. U krijgt inzicht in het belang van goed ontworpen apparatuur, bestaande en nieuwe methodes voor reiniging en desinfectie, het valideren en controleren van deze methodes en het belang van goede (hand)hygiëne.

Programma
09.00 uur Ontvangst en koffie
10.00 uur Opening door dagvoorzitter Remko Stolk (commercieel directeur Asito)
10.15 uur Hygiënisch ontwerp van levensmiddelenfabrieken, Huub Lelieveld (oprichter EHEDG /President GHI)
10.45 uur Zin en onzin van bemonstering van product & omgeving, Martine Reij (Wageningen University & Research)
11.15 uur Microbiological control in the food, dairy and beverage sector from cleaning and disinfection (Engelstalig), Peter Littleton (Technical Director Christeyns Food Hygiene)
11.45 uur 'Lust je ook een broodje poep?', Merel Langelaar (Coördinerend Specialistisch Senior inspecteur IGZ)
12.15 uur Lunch
13.15 uur Handhygiëne, hoe 'heurt' het eigenlijk?, Linda Procé (Strategic Account Manager Paul Hartmann Benelux)
13.45 uur Hygiëne in de levensmiddelenindustrie: van persistentie naar preventie, Masja Nierop Groot (Wageningen University & Research)
14.00 uur Less is enough? About the use of chlorine dioxide and fogging of peracetic acid (Engelstalig), Hasmik Hayrapetyan (Wageningen University & Research)
14.20 uur Hygiëne in de bakkerij omgeving, Hermien van Bokhorst-van de Veen (Wageningen University & Research)
14.40 uur Pauze
15.10 uur Plasma voor hygiëne, Erik Esveld (Wageningen Food & Biobased Research)
15.30 uur Schoonmaken, een bron van vervuiling, Wouter Burggraaf (Hygienic design consultant Burggraaf & partners)
15.50 uur Interactieve afsluiting en discussie (Mentimeter)
16.20 uur Netwerkborrel
https://www.wur.nl/nl/activiteit/Symposium-Hygiene-voor-veilig-voedsel-en-gezondheid.htm