Evenementen
Online Course Principles of Sensory Science

Online Course Principles of Sensory Science

Are you looking for an introduction in the world of sensory science with a focus on eating behavior? Would you like to broaden and deepen your theoretical knowledge and gain the latest insights from present real world research? And are you looking for an integrated approach where food technology, consumer and nutrition science interact? Then this university-level...

Cursus Kennismaking met Productieprocessen

Bij de industriële productie van voedingsmiddelen staan voedselveiligheid en productkwaliteit voorop. Snijden, mengen, verhitten, roeren, scheiden, drogen, indampen, conserveren en koelen zijn bewerkingstappen en die gebruikt worden bij de productie van voedingsmiddelen. Voor ieder product wordt een nauwgezet proces uitgevoerd zodat  de product kwaliteit maximaal is. Om deze processen te begrijpen: - maak je kennis met de belangrijkste begrippen op het gebied van warmteleer, pasteuriseren en steriliseren; - leer je processen te door zien aan de hand van processchema’s en massabalansen;...

Cursus Kennismaking met Productieprocessen

Bij de industriële productie van voedingsmiddelen  staan voedselveiligheid en productkwaliteit  voorop. U maakt kennis met de belangrijkste begrippen op het gebied van warmteleer, pasteuriseren en steriliseren.  Ook procesvoering, processchema’s en veel gebruikte bewerkingsstappen komen aan bod. In deze cursus leer je alles over. De cursus bestaat uit 5 cursusavonden.

Cursus allergenen management Renswoude

Een praktijkgerichte cursus over alle aspecten van een goed allergenenmanagementsysteem. Met veel achtergrondinformatie en voorbeelden. Naast wetgeving en etikettering komen de vijf basispijlers van allergenenbeheer aan bod. Bovendien wordt VITAL toegelicht (kort), het certificatieschema SimplyOK en allergenen analyse.

Training VITAL risicobeoordeling allergenen Renswoude

Steeds meer afnemers vragen om een VITAL onderbouwing. Tijdens deze verdiepingscursus wordt het VITAL Program toegelicht. Aan de hand van opdrachten en (eigen) praktijkvoorbeelden worden berekeningen uitgevoerd met twee rekentools; de calculator van Allergenen Consultancy en VITAL Online.

Expo GastroPan 2020

Expo GastroPan 2020 is een internationale tentoonstelling van oplossingen en technologie in de bakkerij-, banket-, zoetwaren-, ijs-, koffie-, horeca- en voedingsindustrie in Zuidoost-Europa.

Workshop Zout- en suikerverlaging

De markt vraagt om gezondere produc­ten, met minder of geen suiker en zout. De kwaliteit, smaak en de houdbaarheid van de gezondere producten moet daarbij hetzelfde blijven. Bij het aanpassen van de receptuur komen echter vaak allerlei problemen naar boven. In deze workshop krijgt u theoretische en praktische informatie over de (on)mogelijkheden van zout- en suikervervanging. De workshop is op 12 maart 2020.  

Dutch Poultry Expo

De tweede editie van Dutch Poultry Expo is op dinsdag 17 en woensdag 18 maart 2020 te bezoeken in Evenementenhal Hardenberg. Op beide dagen is het nationale vakevent voor de pluimveehouderij geopend van 14.00 tot 22.00 uur. Voor meer informatie: www.dutchpoultryexpo.nl.

Workshop Zout- en suikerverlaging

De markt vraagt om gezondere produc­ten, met minder of geen suiker en zout. De kwaliteit, smaak en de houdbaarheid van de gezondere producten moet daarbij hetzelfde blijven. Bij het aanpassen van de receptuur komen echter vaak allerlei problemen naar boven. In deze workshop krijgt u theoretische en praktische informatie over de (on)mogelijkheden van zout- en suikervervanging. Onderwerpen:  Welke functies hebben zout en suiker in voedingsmiddelen in het algemeen?  Wat zijn de gevolgen van verlagen of verwijderen van zout en suiker uit een product?  Welke vervangers voor zout...

Empack 2020, Utrecht

Empack is als verpakkingsvakbeurs uitgegroeid tot de grootste van de Benelux en vindt op 31 maart, 1 & 2 april 2020 plaats in Jaarbeurs Utrecht. De verpakkingsindustrie staat volop in bloei, daarom bezoeken de 9.000 professionals Empack graag om de laatste ontwikkelingen op het gebied van verpakkingstechnologie te ontdekken. Verpakkingsmanagers, inkopers, technisch managers en management/directie van grote A-merken en MKB komen naar Empack voor oplossingen om beter, sneller of duurzamer te verpakken. Zo’n 350 leveranciers in verpakkingsmachines en –materialen lanceren en presenteren...

EVMI Nieuwsbrief

Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van EVMI iedere dinsdag en donderdag en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de voedingsmiddelenindustrie.

Inschrijven
EVMI
EVMI

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€ 49,99 ex. BTW 

Profiteer nu
Editie 8 - 2019

EVMI 8 heeft het thema duurzaamheid. In deze editie vragen we enkele Nederlandse bedrijven hoe ze hun productie CO2-neutraal proberen te krijgen, en vragen we Directeur Duurzaamheid Anniek Mauser van Unilever hoe een duurzaamheidsmanager in een organisatie moet staan om voldoende impact te kunnen hebben.

Bekijk de inhoud
Evenementen

iMIS Food Netwerkmeeting Rotterdam

17 januari 2020

Lees meer

Training VITAL risicobeoordeling allergenen Nijmegen

23 januari 2020

Lees meer

Voedselveiligheid en commercieel voordeel: het kan!

23 januari 2020

Lees meer
Evmi op Social

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea