Marketing & sales

Kwekkeboom ovensnacks nu ook in retail

1
evmi-kwekkeboomovenhapjes

De ovensnack van Kwekkeboom die door een nieuwe technologie net zo krokant is als snacks uit de frituur, is sinds deze week te koop bij Albert Heijn. Vanaf volgende week ligt de snack ook bij de Jumbo en C1000.

“Geen enkele fabrikant was tot nu toe in staat om een bitterbal of kroket krokant uit de oven te krijgen”, vertelt CEO Bart Bakker van snackfabrikant Royaan.

“Ze waren niet goed, te slap, niet lekker en niet krokant genoeg.” Bovendien hebben veel consumenten een hekel aan frituren (vanwege de stank) of vinden het gedoe. “Die nadelen zijn nu van tafel.”

Krokantekorsttechnologie

De Kwekkeboom ovensnacks maken gebruik van krokantekorsttechnologie van het Zwitserse Crisp Sensation. De paneerkorst is daarbij wat dikker en blijft krokant en de coating zorgt ervoor dat de vulling niet lekt en bovendien smeuïg blijft.

Royaan introduceerde de ovensnacks een paar maanden geleden voor het out-of-homekanaal. Zo zijn de ovenkroketten op vliegtuigvluchten van Corendon elke dag uitverkocht. Er zijn inmiddels al 9000 broodjes kroket geserveerd, zonder dat er een frituur aan boord is.

“Onze passagiers zijn laaiend enthousiast”, vertelt Corendon-woordvoerder Daisy Homoet-Mijnals. “Ze kunnen niet geloven dat wij geen frituur hebben.”

‘Grootste proeverij’

Bakker ziet de grootste uitdaging in het consumenten laten proeven van de ovensnack. Daarvoor wordt ‘de grootste proeverij van Nederland’ georganiseerd. Consumenten krijgen tot eind 2014 het aankoopbedrag van een verpakking Kwekkeboom ovensnacks (12 ovenhapjes of 4 kroketten) terug.

Het assortiment voor consumenten omvat naast kroketten en bitterballen (met 100 procent rundvlees) ook kaashapjes met cheddar en 4 varianten kiphapjes (100 procent kip).

Bijzonder is dat er snacks zijn met de saus in de snack, zoals kiphapjes met saté, met Italiaanse tomatensaus en met kerriesaus. De ovensnacks zijn in het diepvriesschap te herkennen aan de opvallende paarse stazak.

Lees ook:

Kwekkeboom ovensnacks met gepatenteerde technologie (18 augustus 2014)

Nieuwe paneerlaag maakt snack krokanter (15 oktober 2010)

Deel dit artikel

1 reactie op “Kwekkeboom ovensnacks nu ook in retail

  1. E. Polmann zegt:

    Hebben 3 jaar geleden onze frituurpan de deur uit gedaan en een airfryer aangeschaft, aangezien de snacks voor in de airfryer beperkt zijn, zijn we ontzetend benieuwd naar jullie product!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *