Ikea implementeerde begin 2017 het 'Food is Precious'-initiatief in de Nederlandse winkels. Hierdoor heeft het Zweedse meubelwarenhuis de hoeveelheid voedselafval teruggedrongen met 21 procent. Dat meldt Duurzaambedrijfleven.nl.
Food is Precious
Door het 'Food is Precious'-initiatief wordt voedselafval van Ikea gemeten en gerapporteerd. Met deze gegevens ontwikkelt Ikea manieren om voedselverspilling te voorkomen. Hierdoor verminderde in Nederland het voedselafval van 105.476 kilo naar 83.628 kilo.
Eind 2020 wil Ikea de hoeveelheid voedselverspilling hebben gehalveerd. Het 'Food is Precious'-programma speelt hierbij een belangrijke rol. 20 procent van de Ikea-vestigingen hebben het programma geïmplementeerd. Hiermee 79.200 kilo voedselafval voorkomen.
Lees ook:
- Nederlandse huishoudens verspillen 41 kilo voedsel per persoon (23 mei 2017)
- Van Dam legt schuld voedselverspilling bij bedrijfsleven én consumenten (22 mei 2017)