Mensen & bedrijven

Na eierschandaal krijgt NVWA 25 miljoen extra

3
NVWA

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) krijgt vanaf volgend jaar €25 miljoen extra. Dit komt bovenop het huidige budget van €300 miljoen. Het kabinet maakt dat op Prinsjesdag bekend, zo melden bronnen aan RTL Nieuws.

Het extra budget volgt na het eierschandaal en eerdere schandalen als de rundvlees en salmonella. De NVWA kreeg veel kritiek op het functioneren. Het geld gaat waarschijnlijk gebruikt worden om meer voedselinspecteurs aan te nemen en de verouderde computerapparatuur te vervangen. Tijdens het debat in de Tweede Kamer gaf minister Schippers aan dat meer geld niet de oplossing is voor alle problemen. De manier van werken moet ook verbeteren.

Lees ook:

Dossier fipronil-crises

Deel dit artikel

3 reacties op “Na eierschandaal krijgt NVWA 25 miljoen extra

 1. michel zegt:

  Computers is leuk maar daar wordt onze controle en systeem niet beter van. Van belang zijn mensen die het overzicht hebben, kennis van zaken hebben en dan goed kunnen overleggen.

 2. Harry Romijn zegt:

  Misschien ook wijs om deze-en0gene daar op cursus te sturen
  a) een 80% suikeroplossing gaat niet bacteriologisch besmet raken als de deksel erop niet hermetisch gesloten is. Suiker is een conserveermiddel.
  b) aflatoxine komt niet voor in conserven. Tot nu toe slechts één geval in de RASFF: een pistachionootjesmix. pistache, notoir bekend om het afla risico.
  En zo kan ik er nog wel een paar opnoemen.

 3. Harrie van de Westelaken zegt:

  L.S. Aanpassen werkwijze zal kunnen helpen wanneer duideijk is wat er dan anders moet. Snellere respons op incidenten is een keiharde must. Maar ook zal de professionaliteit van de inspecteurs moet geëvalueerd worden. Effectieve media training is ook een eis omdat inspecteurs daar ook mee te maken krijgen mocht de minister daar voor open staan

  Wil daar graag eeb bijdrage aan leverem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *