PurePulse nu ook voor soepen en groentesappen

24 februari 2016

De milde conservering van PurePulse is nu ook geschikt voor het langer houdbaar maken van hoog-geleidbare producten, zoals groentesappen, soepen en sauzen.

De PurePulse-technologie van CoolWave Processing zorgt voor een zeer kort elektrisch veld, waardoor bacteriën in producten worden afgedood. Zo wordt een houdbaarheid verkregen die vergelijkbaar is aan gepasteuriseerde producten (via een hittebehandeling).

Nauwelijks verhit

De korte pulsen zorgen ervoor dat het product zelf nauwelijks verhit wordt, zodat kwaliteit, smaak en kleur behouden blijven. Het product is enkele weken in de koeling houdbaar.

PurePulse werd vooral gebruikt voor de milde conservering van vruchtensappen. Groentesappen, soepen en sauzen waren tot voor kort minder geschikt. Dit omdat ze relatief veel mineralen bevatten, waardoor de elektrische geleidbaarheid hoog is.

Nu de techniek is aangepast, zijn soepen, sauzen en groentesappen ook geschikt voor het langer houdbaar maken met PurePulse, meldt CoolWave Processing.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?