De milde conservering van PurePulse is nu ook geschikt voor het langer houdbaar maken van hoog-geleidbare producten, zoals groentesappen, soepen en sauzen.
De PurePulse-technologie van CoolWave Processing zorgt voor een zeer kort elektrisch veld, waardoor bacteriën in producten worden afgedood. Zo wordt een houdbaarheid verkregen die vergelijkbaar is aan gepasteuriseerde producten (via een hittebehandeling).
Nauwelijks verhit
De korte pulsen zorgen ervoor dat het product zelf nauwelijks verhit wordt, zodat kwaliteit, smaak en kleur behouden blijven. Het product is enkele weken in de koeling houdbaar.
PurePulse werd vooral gebruikt voor de milde conservering van vruchtensappen. Groentesappen, soepen en sauzen waren tot voor kort minder geschikt. Dit omdat ze relatief veel mineralen bevatten, waardoor de elektrische geleidbaarheid hoog is.
Nu de techniek is aangepast, zijn soepen, sauzen en groentesappen ook geschikt voor het langer houdbaar maken met PurePulse, meldt CoolWave Processing.
Lees ook:
- ‘Samengestelde producten kunnen voedselveiliger' (17 december 2015)
- PurePulse ook voor kleinere batches (12 februari 2015)
- Nieuwe koude pers van JFPT/foodlife en Cool Wave (10 december 2014)
- ‘Ook rauwe melk veilig mild te conserveren' (6 november 2013)
- Pure Pulse: sap langer houdbaar (9 maart 2012)