Mensen & bedrijven
Burgemeester Meppel de heer Korteland (in de cabine) met op voorgrond Marcel van Berlo van District54 (l) en Gerard Menting van FrieslandCampina (r)
Burgemeester Meppel de heer Korteland (in de cabine) met op voorgrond Marcel van Berlo van District54 (l) en Gerard Menting van FrieslandCampina (r)

De bouw van het nieuwe distributiecentrum van FrieslandCampina in Meppel startte op 6 september. Burgemeester Korteland van de gemeente Meppel, Algemeen Directeur Marcel van Berlo van District54 Vastgoed en Corporate Director Real Estate Gerard Menting van FrieslandCampina sloegen de eerste paal.

Duurzaam

Het nieuwe duurzame distributiecentrum staat op het industrieterrein Meppel Noord II en krijgt een omvang van 31.000 m². FrieslandCampina gaat het distributiecentrum gebruiken voor opslag en overslag van zuivelproducten bestemd voor de exportmarkten. In het centrum komen 45.000 palletplaatsen. Het distributiecentrum biedt aan ongeveer 35 medewerkers werkgelegenheid en voldoet aan de laatste eisen op het gebied van voedselveiligheid en brandveiligheid.

FrieslandCampina gaat in het distributiecentrum de opslag en overslag van zuivelproducten van zijn productielocaties in Beilen en Meppel verzorgen. Deze activiteiten vinden nu nog verspreid plaats over vier magazijnen in Hoogeveen, Heerenveen, Meppel en Veendam. Tot de nieuwbouw in Meppel is besloten na een periode van overleg tussen FrieslandCampina, de Gemeente Meppel en District54 Vastgoed. FrieslandCampina gaat de nieuwbouw na realisatie huren.

BREEAM-certificering

Naast een jaarlijkse efficiencybesparing wordt een forse reductie van 1,5 miljoen transport kilometers gerealiseerd. Dit komt neer op een reductie van CO2-uitstoot van 648.000 kg. De nieuwbouw wordt BREEAM ‘very good’ gecertificeerd. Dit betekent dat de bouw op een duurzame manier en met duurzame materialen plaatsvindt. BREEAM-certificering is wereldwijd het belangrijkste en meest toegepaste duurzaamheidskeurmerk voor gebouwen en kijkt naar management, gezondheid, energie, transport, water, materialen, afval, landgebruik, ecologie en milieu.

Lees ook:

FrieslandCampina ontwikkelt coöperatieve visie 2025 Melk met Meerwaarde (28 juli 2017)

FrieslandCampina bouwt distributiecentrum in Meppel (29 juni 2017)

 

 

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *