Mensen & bedrijven
Foto: Alex Brown*
Foto: Alex Brown*

Unilever sluit eind 2019 haar mosterdfabriek in Norwich. In de fabriek wordt al sinds 1858 de mosterd van Colman gemaakt. Daarmee is het een van de oudste merken van Unilever. De mosterd van Colman is zelfs al ruim 200 jaar verbonden met de stad, daarom wil Unilever de historische banden van Colman met Norwich behouden.

Op een nieuwe locatie in de buurt wil de Brits-Nederlandse multinational in samenwerking met lokale boeren de productie en verpakking van mosterdpoeder, het mosterdmolensmeedproces en de verwerking van munt voortzetten in een nieuwe huisvesting. Andere processen worden verplaatst naar het Britse Burton-upon-Trent (waar Unilever onder meer Marmite maakt) en Duitsland.

De sluiting is een gevolg van het vertrek van drankenproducent Britvic, de mede-eigenaar van de locatie, schrijft de Guardian. Britvic rationaliseert zijn bedrijfsprocessen en voegt productielocaties samen.

Bron: Foodlog
Foto: Alex Brown, Colman’s Mustard Traffic, Flickr

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *